Evenimente interactive la BCU
Dimensiune font:
La Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi, săptămâna începe şi se termină cu evenimente interactive. Astăzi, de la ora 9.30, va avea loc conferinţa interactivă „Experimentul ATLAS de la LHCatCERN”. Luni, 20 martie, începând cu ora 11.00, Aula BCU va găzdui un musical interactiv pentru elevii aflaţi la începutul învăţării limbii germane.
Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi (BCU) găzduieşte în următoarele zile două evenimentele interactive, menite să scoată publicul din rutină. Săptămâna viitoare debutează cu musicalul interactiv „Marte dansează cu Pământul”, desfăşurat luni, 20 martie, începând cu ora 11.00, la Aula BCU.
„În cadrul unei vizite pe Pământ extratereştrii vizitează Germania, intrând în contact cu limba germană, cultura şi cotidianul localnicilor. Aventura se desfăşoară interactiv într-un film animat, la care tânărul public participă intens pe tot parcursul spectacolului. Numeroase imagini, ilustrând peisaje şi scene din viaţa cotidiană din Germania, se succed dinamic în faţa privitorilor, secondate de explicarea ludică a vocabularului folosit”, apreciază organizatorii. Pe parcursul unei „călătorii fanteziste ritmate”, timp de 40 de minute, artistul Lyonn Redd, din Hamburg, „va dirija cu umor învăţăceii limbii germane prin meandrele acesteia”, după cum spun organizatorii, care anunţă că programul va fi diversificat şi amuzant, incluzând muzică, jocuri şi concursuri.
Spectacolul este pentru elevii care deţin cunoştinţe minime de limba germană, cu scopul de a-i învăţa, prin joacă, expresii, cuvinte şi lucruri interesante despre Germania.
Conferinţă interactivă de weekend
În această dimineaţă, de la ora 9.30, va avea loc conferinţa interactivă „Experimentul ATLAS de la LHCatCERN”, organizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Bucureşti; Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi; Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi.
„ATLAS (A Toroidal LHC ApparatuS) unul din cele patru mari experimente de la acceleratorul de protoni Large Hadron Collider de la Centrul European pentru Cercetări Nucleare. Detectorul ATLAS a fost construit pentru căutarea unor fenomene fizice noi care ar putea fi produse în ciocnirile dintre protoni la o energie extrem de mare”, declară organizatorii, care precizează şi faptul că „ATLAS studiază forţele fundamentale care au modelat Universul nostru de la începutul timpului şi care îi vor determina soarta. Printre necunoscute posibile sunt originea masei, dimensiunile suplimentare ale spaţiului, unificarea forţelor fundamentale, precum şi identificarea particulelor care ar putea explica existenţa materiei întunecate din Univers”.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau