Expoziţie cu vânzare la Palatul Roznovanu
Dimensiune font:
Mâine seară, de la ora 17.00, în clădirea în care Primăria oraşului îşi desfăşoară activitatea, va avea loc o expoziţie cu vânzare. Vor fi expuse tablouri create de Paul Surugiu – Fuego, iar banii obţinuţi din vânzarea acestora vor fi donaţi artiştilor români care au ajuns într-o situaţie precară, ori celor care „bat la porţile afirmării”. Preţul unui tablou variază şi se discută la faţa locului cu artistul creator.
Când sunteţi într-o formă de zile mari şi simţiţi că ar trebui să vă ocupaţi de încă ceva pe lângă meseria de bază, fiţi creativ! Când simţiţi că viaţa v-a surâs şi v-a oferit momente pline de bucurie, fiţi darnic! Poate vă veţi spune că deja sunteţi darnic, că deja oferiţi din timpul vostru prietenilor şi că mai ajutaţi un coleg de muncă într-o chestiune urgentă. Ei bine, viaţa nu este doar despre astfel de dărnicie, ci şi despre bucuria de a împărţi timpul şi cu cei pe care nu îi cunoşti, ori cu cei care consideră că timpul nu mai este de partea lor. Despre asta ne vorbeşte Paul Surugiu, sub numele de scenă „Fuego”. „Art by Fuego” în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi vă invită la vernisajul expoziţiei de pictură „Parfumuri de altădată”, semnată de artistul Paul Surugiu – Fuego. Vernisajul va avea loc mâine, de la ora 17.00, la Palatul Roznovanu, în Sala „Vasile Pogor”, iar cea care va vernisa expoziţia este Maria Hatmanu, soţia pictorului ieşean Dan Hatmanu, care a fost ajutat financiar prin campania demarată de Fuego.
„«Parfumuri de altădată» este o definiţie poetică oferită picturilor ce vorbesc despre emoţii şi lumini, despre multă sensibilitate”, declară organizatorii, care nu au uitat să discute şi despre simbolica şi însemnătatea sufletească a colecţiei prezentate la Iaşi, care, spun ei, „simbolizează măreţia visătorilor cu aripi împreunate, care-şi deschid universul către infinitul de nedescris. Confuze, formele descriu un limbaj al culorilor ce te poartă dincolo de adevărul absolut şi te îndeamnă să urci, să vrei şi să crezi, să lupţi pentru ce-ţi doreşti, deasupra lumii şi-a tot ce te-ar putea opri”. De asemenea, lucrările din această colecţie „vorbesc de idealul ce trebuie prins cu orice preţ, acel infinit de posibilităţi şi şanse ce ţi se oferă, venind într-o cascadă în scurta ta existenţă. Important este să le decriptezi mesajul şi să mergi cu tot elanul mai departe”, adaugă aceştia.
„Pictura mă împlineşte, simt că mă deconectează de toată nebunia şi vă încurajez şi pe voi să faceţi altceva atunci când aveţi timp. Nu sunt cine ştie ce talent, eu ştiu doar atât: că am pus suflet în naşterea operelor mele şi că mă pot mândri cu nişte timp investit cu folos. Cu pictura asta pot naşte lumi noi, culori noi şi ştiu că la un moment dat, una dintre creaţiile mele va sta pe un perete şi va fi admirată, nu neapărat pentru frumuseţea ei, ci pentru sinceritatea şi pasiunea puse în realizarea ei.” - Paul Surugiu – Fuego
„Dar din dar se face Rai”
Pentru Fuego arta plastică reprezintă un nou mod de exprimare şi o posibilitate concretă de a ajuta. În luna octombrie a anului trecut a lansat proiectul „Art by Fuego - artă pentru suflet”, o iniţiativă cu care şi-a propus să sprijine marii artişti ai României, ajunşi, din diverse motive, într-o situaţie dificilă, dar şi tinerele talente. „Vreau să aduc parfumurile de altădată în oraşul cultural care mi-a purtat de atâtea ori paşii prin poezia lui Eminescu, prin poveştile lui Creangă, prin faţa Teatrului Naţional sau în Copoul cu teii lui misterioşi. Proiectul acesta are în prim-plan ajutorarea artiştilor pe care-i iubesc şi pe care-i stimez prin... artă”, declară Paul Surugiu. Astfel, majoritatea fondurilor obţinute din vânzarea picturilor realizate de Paul Surugiu merg către legendele României, dar şi către tinerii care bat la porţile afirmării. În mai puţin de un an, iniţiatorii proiectului au reuşit să ajute peste 60 de artişti, printre care îi amintim pe Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Ioan Voicu, Ileana Constantinescu, Floarea Ioniţa, Dan Hatmanu, Gheorghe Urschi şi mulţi alţii.
Tablourile expuse la Iaşi sunt cu vânzare, iar preţul unuia poate ajunge la 1.000 sau 1.500 de lei. Tablourile pot fi achiziţionate doar în seara vernisajului, întrucât expoziţia nu va sta la Palatul Roznovanu pe o perioadă îndelungată de timp. Acum proiectul poate merge mai departe şi poate face noi minuni pentru cei ce într-adevăr şi-au pus viaţa în slujba artei, ori pentru cei ce păşesc acum, timizi şi fără posibilităţi, în mijlocul ei.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau