Interpretări ale muzicii lui Beethoven în ritmuri de jazz
Dimensiune font:
În perioada 21-23 octombrie se va desfăşura Festivalu de Jazz dedicat artistului ieşean Radu Grădinariu * mâine, de la ora 17.30, în Grădina Palas va avea loc un concert considerat „de deschidere” a Festivalului * membrii trupei Peter Sarik Trio vor aduce spectatorilor muzica lui Beethoven în note de jazz
Unul dintre cele mai cunoscute trio-uri de muzică jazz vine pentru prima dată în Iaşi cu un concert ce va deschide singurul festival independent local de gen. Peter Sarik Trio va introduce publicul ieşean în atmosfera muzicii jazz cu momente de improvizaţie după cele mai cunoscute simfonii ale lui Beethoven. Evenimentul va avea loc duminică, de la ora 17.30, în Grădina Palas Mall, iar intrarea este liberă.
„Proiectul celor trei aduce în prim plan unele dintre cele mai cunoscute opere ale lui Beethoven reinterpretate prin prisma jazz-ului. Concertul Peter Sarik Trio x Beethoven este un preview a ceea ce se va întâmpla între 21 şi 23 octombrie în cadrul The Gardener Jazz Festival”, anunţă organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.
Iaşul pe harta internaţională a jazzului
Stilul propriu şi inedit al grupului este deja cunoscut iubitorilor de muzică şi îmbină armonii clasice cu ritmuri de jazz şi pop. Printre elementele caracteristice Peter Sarik Trio x Beethoven se numără şi „Oda bucuriei”, cântată în limba ţării gazdă alături de publicul prezent la fiecare spectacol susţinut de aceştia.
Concertul deschide sezonul evenimentelor dedicate muzicii jazz în Iaşi, care urmează să se desfăşoare în perioada 21 - 23 octombrie, în cadrul „The Gardener Jazz Festival”.
Festivalul de Jazz este un proiect cultural lansat independent, prin intermediul căruia Iaşul se poziţionează pe harta internaţională a jazzului. Ediţia din acest an a festivalului va avea 3 seri de concerte live, cu 6 trupe naţionale şi 2 trupe internaţionale. Contextul cultural ieşean actual impune (re)apariţia unui festival de jazz, nu atât într-o formulă clasică de organizare, cât mai ales ca un pretext motivant de apropiere a muzicienilor şi a iubitorilor muzicii de calitate de fenomenul jazz.
Festivalul s-a născut în amintirea marelui artist ieşean Radu Grădinariu, de aceea îi şi poartă numele („Gardener”). Pentru cei ce nu l-au cunoscut, Radu Grădinariu a fost în primul rând un mare iubitor de muzică. Indiferent de instrumentul ales (chitară, cobză, ţambal, caval sau percuţie) sau de genul muzical pe care îl aborda, Radu Grădinariu promova muzica bună prin numeroasele proiecte muzicale în care era activ implicat.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau