O stagiune încununată de succes, planuri măreţe pentru anul viitor
Dimensiune font:
Reprezentanţii Operei ieşene invită publicul la ultimul spectacol oferit de artişti solişti ori parte din cor. Sâmbătă, 24 iunie, de la ora 18.30, Aula Bibliotecii Centrale Universitare va găzdui evenimentul-tradiţie „Opera în recital”. Cosmin Marcovici, managerul interimar al ONRI, mărturiseşte că pentru el a fost un an greu la conducerea instituţiei de cultură.
La Opera Naţională Română din Iaşi se bate gongul pentru adunarea la ultimul recital susţinut de membrii corului Operei, în stagiunea 2016-2017. Astfel, sâmbătă, 24 iunie, de la ora 18.30, Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi va găzdui ultimul eveniment sub genericul „Opera în recital”. Acesta se desfăşoară lunar, de la începutul anului 2016, şi a devenit un eveniment-tradiţie la Opera din Iaşi.
„«Opera în recital» este un proiect iniţiat de Beatrice Rancea din dorinţa de a promova tinerele talente şi de a le oferi oportunitatea de a cânta alături de soliştii consacraţi ai Operei ieşene. De asemenea, spectatorii sunt încântaţi de cele aproximativ două ore în care răsună arii celebre. Desigur, Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi constituie cadrul perfect pentru un astfel de eveniment”, a declarat Roxana Caraiman, PR-ul ONRI, pentru ziarul „Evenimentul Regional al Moldovei”.
Publicul va fi încântat sâmbătă, 24 iunie, de artişti ai ONRI precum Laura Scripcaru, Mihaela Grăjdeanu, Cristina Simionescu, Tatiana Purcaru, Edith Adetu, Alice Todică, George Cojocariu, Adrian Ionescu, Florin Guzgă, Jean Kristof Bouton, Ovidiu Manolache, Silviu Stratulat, iar alături de aceştia vor performa şi copiii din Corul Juniorii operei, a căror dirijor este Raluca Zaharia. La pian vor performa Adina Alupei şi Mădălina Pancu.
O stagiune de succes
În stagiunea care uşor-uşor se încheie, Opera ieşeană a înregistrat trei premiere. Cu una a fost deschisă stagiunea 2016-2017 şi este vorba despre „Văduva veselă” de Franz Lehár, în regia lui Andrei Şerban. Două luni mai târziu, în a treia zi a lunii noiembrie, Opera din Iaşi a sărbătorit 60 de ani de la înfiinţare prin spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, în regia lui Ognian Draganoff (Bulgaria). Spectacolul a reunit artişti din Iaşi, Bulgaria, Mexic, Italia şi Coreea de Sud având acelaşi scop: susţinerea activităţii de la Opera ieşeană.
Văduva veselă
Premierele spectacolelor „Carmina Burana” de Carl Orff, în regia şi coregrafia lui Ioan Tugearu, şi „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, în regia lui Marco Spada (Italia), au avut loc în luna martie. „Carmina Burana” a deschis seria de spectacole ale lunii chiar de 1 martie, în timp ce „Rigoletto” a avut premiera şi cea de-a doua reprezentaţie la finalul lunii, pe 30 şi 31 martie.
„Am avut o stagiune de succes, marcată de trei premiere, trei spectacole dorite şi solicitate de publicul nostru, lucru confirmat şi de epuizarea biletelor într-un timp record, respectiv câteva ore de la punerea în vânzare. Suntem extrem de încântaţi de faptul că Sala Mare devine neîncăpătoare la fiecare spectacol al Operei din Iaşi. Chiar dacă sâmbătă are loc ultimul spectacol al stagiunii 2016-2017, echipa Operei ieşene nu va pleca în concediu prea curând, pregătind deja surprizele stagiunii următoare”, precizează Roxana Caraiman.
Un an dificil, dar cu reuşite, pentru manager
În total, pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi ori pe scena Aulei BCU, s-au jucat 63 de spectacole sub acordul managerului interimar Cosmin Marcovici.
„A fost un an dificil, dar mă bucur că am reuşit să continui traseul iniţiat de doamna Beatrice Rancea. Cea mai mare confirmare a faptului că producţiile Operei Naţionale Române Iaşi sunt la cel mai înalt nivel constă în aplauzele oferite de spectatorii noştri dragi la finalul fiecărui spectacol”, a declarat Cosmin Marcovici, manager interimar al ONRI, pentru ziarul „Evenimentul Regional al Moldovei”.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau