Sport şi lectură la Biblioteca Judeţeană
Dimensiune font:
La Biblioteca Judeţeană luna august este rezervată activităţilor sportive. Începând de astăzi, 4 august, ora 16.00, pe esplanada de la CUB se vor derula activităţi literaro-sportive.
În luna în care toată lumea pleacă sau se întoarce din concediu, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” din Iaşi (BJI) demarează o ediţie pilot a proiectului „Biblioteca de sport” prin care propune ieşenilor câteva momente de... respiro. Aşadar, dacă v-aţi întors din vacanţă şi doriţi să continuaţi să vă simţiţi bine şi să nu vă pierdeţi starea de relaxare, ori dacă încă nu aţi plecat „în relaxare”, dar doriţi să duceţi un stil de viaţă sănătos până atunci, sunteţi aşteptaţi la BJI! Astăzi, 4 august, de la ora 16.00 va avea loc prima sesiune (din cele cinci ale lunii august) de lectură şi sport în cadrul proiectului susmenţionat. Cu aceeaşi ocazie, secţia de Împrumut carte pentru Adulţi a BJI a organizat expoziţia de carte cu acelaşi nume, „Biblioteca de Sport”.
„Dacă aveţi nevoie de un imbold pentru a vă apuca de sport, Biroul Împrumut pentru Adulţi de la Biblioteca Judeţeană a pregătit o expoziţie de carte motivaţională care să vă inspire şi să vă facă să vă ridicaţi de pe scaunul de la birou sau de pe canapeaua confortabilă de acasă şi să intraţi în sala de sport”, a declarat Mihaela Morariu, PR-ul instituţiei. Totuşi, nu veţi intra într-o sală de sport propriu-zisă, ci veţi „ieşi” pe esplanada de la CUB.
Astăzi are loc expoziţia de artă video la Borderline Art Space - „Momentul acela în care m-ai ţinut de mână...”
Parteneriat pentru o viaţă activă
Un citat motivaţional pentru sportivi transmite că „indiferent de cât de lent mergi, tot mergi mai repede decât cel care stă pe canapea”, iar asta este şi ideea pe care o transmit iniţiatorii proiectului. Biblioteca Judeţeană în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iaşi prin Centrul de Resurse pentru Familii şi Clubul Sportiv „Master San” din Iaşi au anunţat că proiectul se va desfăşura săptămânal pe tot parcursul lunii august (cinci săptămâni - cinci sesiuni).
„Scopul proiectului constă în desfăşurarea unor activităţi inovative şi creative de stimulare a participării comunităţii. Dorim să subliniem importanţa mişcării pentru sănătate şi promovarea lecturii, spiritul de fairplay şi valori ca: echitate, solidaritate, corectitudine, colaborare şi petrecere a timpului liber la bibliotecă”, precizează Mihaela Morariu.
Expoziţia tematică de carte
„Biblioteca de Sport” este un alt punct bifat pe lista celor care pot motiva cititorii să facă sport şi sportivii să-şi antreneze spiritul de lectură. Reprezentanţii biroului de Împrumut carte pentru Adulţi au alcătuit o listă cu cele mai solicitate titluri ale verii. Astfel, „participanţii îşi vor alege cartea preferată din lista de titluri propusă, se vor gândi la un cuvânt-cheie definitoriu, iar în ziua activităţii vor susţine public un discurs de promovare a lecturii indiferent de forma creaţiei literare”, adaugă reprezentanţii Biroului. Tot aceştia precizează şi faptul că „persoanele înscrise vor menţiona şi sportul preferat, iar în ziua pentru care au optat, vor avea asupra lor cartea preferată, un prosop, apă şi echipamentul sportiv, pentru că, în partea a doua a activităţii, vor participa la sesiuni sportive de aerobic, fitness, arte marţiale şi altele”. Aceştia vor fi îndrumaţi de instructori şi maeştri în sport, Mariana şi Ionuţ Pârju, de la Clubul Sportiv „Master San” din Iaşi.
Puteţi citi şi: 1001 de poveşti încântătoare ale Iaşului
Lista cărţilor propuse
„Am scăpat de griji” – Anna Maxted; „Mulţumesc, Jeeves” – P.G. Wodehouse; „Fulger în plină vară” – P.G. Wodehouse; „Cineva ca tine” – Cathy Kelly; „Între două avioane” – Cynthia Langston; „Jurnalul lui adolescent timid” – Stephen Chbosky; „Atlasul norilor” – David Mitchell; „Memoria vegetală” – Umberto Eco; „Abis” – Monica Ramirez; „Clubul clepsidrelor: vremea sufragetelor” – Lucy Ribchester; „Istoria romanţată a unui safari” – Daniela Zeca; „Taltos” –Anne Rice; „Şi dacă aş mai trăi o dată” – Marc Levy; „Cadavrul din bibliotecă” – Agatha Christie; „Învingătorul este întotdeauna singur” – Paulo Coelho; „Ochii jupâniţei” – Rodica Ojog-Braşoveanu; „Laur” – Evgheni Vodolazkin; „Inteligenţa materiei” – Dumitru Constantin Dulcan; „Bărbaţii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus” – John Gray; „Feng Shui pentru locuinţă” – Evelyn Lip; „Compasiunea: suprema înflorire a iubirii” – Osho; „Echilibrul corp-minte” – Osho; „Prinţesa statornică” – Philippa Gregory; „Enciclopedia Gale a fenomenelor neobişnuite şi inexplicabile” – Brad Steiger; „Între Orient şi Occident” – Neagu Djuvara; „De ce este România altfel?” – Lucian Boia; „Marţianul” – Andy Weir; „Codul cosmic” – Zecharia Sitchin; „Mistere ale istoriei” – William D. Rubinstein; „Amanta lui Freud” – Karen Mack.
Înscrierile se pot face la început pentru toate sesiunile sau săptămânal la sediul bibliotecii. Organizatorii promit că „toţi participanţii vor primi diplome, permise gratuite de intrare în bibliotecă, iar primii înscrişi vor primi vouchere de la partenerii proiectului”. Participarea la sesiuni este gratuită.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau