Trecut, prezent şi viitor la BCU
Dimensiune font:
În perioada 10 octombrie – 3 noiembrie, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi, va fi deschisă expoziţia documentară pentru comemorarea scriitorului Mircea Eliade. Reprezentanţii instituţiei anunţă, totodată, studenţii că au posibilitatea de a face voluntariat.
Anul 2016 marchează 30 de ani de la moartea lui Mircea Eliade. Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” (BCU) Iaşi vă invită să vizitaţi expoziţia documentară realizată cu prilejul comemorării a trei decenii de la moartea scriitorului. În perioada 10 octombrie – 3 noiembrie, la sediul central (str. Păcurari, nr. 4), în spaţiul expoziţional de la etajul 1 vor putea fi văzute multe documente ce au legătură cu Mircea Eliade. Deschiderea expoziţiei va avea loc pe 12 octombrie, de la ora 11.00, iar invitaţi vor fi Ştefan Afloroaei (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi) şi Cristian Nae (Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi).
Expoziţia realizată de Elena Bondor (Departamentul Cercetare şi Informare Bibliografică, BCU Iaşi) cuprinde articole de cultură şi ştiinţifice, pagini de literatură, fragmente din jurnale, amintiri şi pagini de autobiografie, publicate de Mircea Eliade în reviste româneşti din exil, care au apărut în Franţa, R. F. Germania, Spania şi Italia, dar şi articole dedicate lui Mircea Eliade în presa românească a exilului după moartea sa, în 1986 (în revista Limite, Paris, şi în Revista Scriitorilor Români, München). Totodată, expoziţia mai cuprinde desene cu portretul lui Mircea Eliade realizate de către artişti plastici români exilaţi, precum Nina Batalli, Eugen Drăguţescu, George Tomaziu (publicate în reviste româneşti de cultură din exil), desene cu portretul lui Eliade preluate din ediţiile princeps Soliloquii, 1932 (portret inedit de Mac Constantinescu) şi Oceanografie, 1934 (desen inedit de Marcel Iancu) sau fotografii cu Mircea Eliade din anii petrecuţi în exil. Expoziţia poate fi vizitată gratuit.
Au revenit studenţii, revine şi voluntariatul
Sunteţi interesaţi să câştigaţi experienţă? Vi s-a povestit că voluntariatul ajută la dezvoltare personală chiar şi pentru „planul profesional”? BCU Iaşi oferă studenţilor oportunitatea de a se implica, în calitate de voluntari, în diverse activităţi ale bibliotecii. „Cei interesaţi vor avea posibilitatea să cunoască oameni noi, din diverse domenii, să înţeleagă domeniile noastre de activitate, să înveţe lucruri noi, ca invitaţi la diversele evenimente organizate şi/ sau găzduite de bibliotecă”, precizează reprezentanţii instituţiei. Astfel, ca în orice an în care s-au „recrutat” voluntari, studenţii selectaţi se vor putea implica fie în evenimentele organizate de bibliotecă sau găzduite de aceasta, ori în diverse activităţi biblioteconomice, „în funcţie de solicitări”. Perioada de voluntariat este de cel puţin o lună. Cei dornici să facă parte din echipa mare a bibliotecii pot trimite CV-ul însoţit de o scurtă motivaţie, pe adresa bcumeiasi@gmail.com, până pe 23 octombrie. Mailul va trebuie să aibă subiectul „voluntar”.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau