Zece zile de înscrieri la tabăra de creaţie populară
Dimensiune font:
Începând de astăzi, mai sunt zece zile până când se finalizează înscrierile la cea de-a X-a ediţie a taberei „Micii meşteri din Copou”. Copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 9 şi 17 ani pot participa la tabără, în limita locurilor disponibile. Atelierele se vor desfăşura în perioada 26 iunie – 1 iulie, în Parcul Expoziţiei.
Zece-i nota cea mai mare, zece zile mai sunt până când copiii se pot înscrie la cele unsprezece ateliere de meşteşuguri populare, organizate de Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului”, pentru a zecea oară la Iaşi. În perioada 26 iunie – 1 iulie, în Parcul Expoziţiei din Copou (vizavi de Grădina Botanică), se desfăşoară cea de-a X-a ediţie a Taberei de creaţie populară „Micii meşteri din Copou”.
„Peste 100 de elevi cu vârste cuprinse între 9 şi 17 ani vor putea lucra alături de meşteri populari renumiţi, precum şi alături de calfe formate în cadrul ediţiilor anterioare”, spun reprezentanţii Asociaţiei „ART – Meşteşugurile Prutului”.
Organizatorii anunţă că înscrierile se fac până pe 23 iunie, în limita locurilor disponibile, în holul Palatului Culturii sau pe adresa de e-mail mestesugurile.prutului@gmail.com. Pentru înscrierile în holul Palatului, puteţi merge, începând de astăzi şi până vineri, în intervalul orar 14.00-17.00, şi sâmbăta, între orele 10.00 şi 14.00.
Ateliere şi meşteri
Copiii şi adolescenţii doritori să afle tainele meşteşugului popular se pot înscrie la atelierele anunţate de organizatori. Astfel, aceştia pot învăţa despre pictura icoanelor pe lemn de la Valentina Acasandrei, din Iaşi, cioplitură în lemn de la Sonia Apalaghiei, Hulub, Botoşani, vor putea învăţa să construiască măşti tradiţionale de la Dănuţă Stan, din Zăiceşti, Botoşani. Eugenia Stan, din Iaşi, va fi coordonatoarea atelierului de ţesut pe gherghef, în timp ce arta împletiturii din paie va fi predată de Eugenia Moldovanu, din Bălţi, Republica Moldova.
Participanţii pot învăţa să îşi confecţioneze podoabe din mărgele sub îndrumarea Elenei Gheorghian, din Suceava, şi podoabe croşetate de la Maria Vasiliu, din Târgu Neamţ. Atelierul de pâslărit cu acul va fi coordonat de Melinda Pal, din Sfântu Gheorghe, Covasna, Olăritul, de către Daniel Ifrim, din Schitul Stavnic, Iaşi. În timp ce copiii vor realiza împletituri din sfoară alături de Silvia Cozmîncă şi Alexandra Petrovici, calfă, Smaranda Cozmîncă, tot calfă, se va ocupa de atelierul de pielărit.
Constantin Ciobanu, vicepreşedintele asociaţiei organizatoare, a declarat, pentru ziarul „Evenimentul Regional al Moldovei”, că „până la momentul vorbirii sunt ocupate 40% din locuri, cei mai mulţi înscriindu-se la atelierul de olărit, care este ocupat complet, urmat de cel de pictură, la care mai sunt trei locuri. Îi invităm şi la atelierul de măşti tradiţionale, unde s-au înscris puţini, fiindcă până anul acesta nu am avut. Este o domnişoară care a venit pentru a cincea oară în tabără, la atelierul de pictură de icoane”.
Tabăra este organizată de Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau