INIMAGINABIL-Anticamera morţii de la „Sf. Spiridon”-GALERIE FOTO

default

Dimensiune font:

| 13-05-2016 00:16

Cadrele medicale de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sf. Spiridon” fac tot ce este posibil ca pacienţii să devină nişte animale maleabile * dezumanizarea la care sunt supuşi bolnavii în această unitate medicală ar trebui să facă obiectul unei anchete a Colegiului Medicilor şi nu numai * actul medical se rezumă la cafele, Facebook, încurajarea bişniţei şi flirturi ieftine pe la colţuri de ambulanţe * bolnavii sunt abandonaţi pe tărgile de pe holuri şi câte jumătate de zi, iar medicii de gardă lucrează pentru bolnavii altor spitale

 Prin pâcla păcătoasă a dimineţii, duh al celor morţi, fum de lumânări şi pământ plouat laolaltă, o mână de oameni conduc pe ultimul drum, un om. Grupul compact este format din nouă babuţe cu ochelari, trei moşnegi şi văduva de 40 de ani. Vasile, care se leagănă cu seninătate nestingherită în faţa lor, în hurducăturile maşinii mortuare, nu a avut mulţi prieteni în viaţă, dar nici noroc. La 41 de ani, firul vieţii i s-a tăiat brusc, în urma unui accident de muncă, după o viaţă ce i-a stat pe de-a-ntregul sub semnul nenorocului, de la abandonul în maternitate, copilăria şi adolescenţa trăite în orfelinat, stradă şi, mult mai târziu, atunci când a întâlnit-o pe Verginica şi încerca să şteargă cu buretele minţii 30 şi ceva de ani de ratare şi să se pregătească să guste puţină fericire, accidentul. „Putea să mai trăiască, dar l-au ucis nemernicii ăia de medici!”, ne spune şoptit văduva. Vasile nu a avut pile şi nici ce băga în plic. A fost lăsat să zacă pe targă câteva ore până să vină doctorul. A fost băgat în operaţie, iar apoi i s-a turnat de la brâu în sus un burlan de ghips care a presat şi a tot presat pe un drac de coastă fisurată, până ce i-a lezat organele interne. Aşa a fost trimis acasă. După ce s-a declanşat hemoragia, a fost adus la spital, dar nu s-a mai putut face nimic. „Nimeni nu va răspunde pentru moartea lui Vasile. Mulţi mi-au zis că e culpă medicală şi să merg până la capăt. Nu cred că aş suporta să mi se râdă în nas, acu`, după ce mi l-au băgat aici”, spune văduva, în timp ce îşi târşeşte paşii în urma sicriului, ştergându-şi ochii cu broboada cenuşie. Da, sistemul medical ucide. Este o realitate cruntă a unui ev în care deontologia profesională a medicilor a fost înlocuită de ignoranţă, prostie şi şpagă.

Clubul matrimonial de la UPU

O zi obişnuită, în care poţi la fel de bine să mori sau să-i mulţumeşti divinităţii pentru viaţă. În triajul UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” sunt vreo 10 bolnavi şi o armată de halate de toate culorile, prinse într-un du-te-vino fără nicio legătură cu activitatea medicală. Unele clefăie, altele leorbăie din cafele, altele flirtează cu ambulanţierii, rezemate sugestiv de stâlpii sălii, altele plimbă stetoscoapele, altele se ocupă cum ştiu mai bine de demoralizarea pacienţilor şi toate la un loc, este imposibil să nu butoneze câte un smartphone între o extra-activitate şi alta. Chiar în hol, un bătrân se vaietă pe o targă, fără ca nimeni să-l bage în seamă. La triaj, o doctoriţă în haine de casă, roşcată, cu trăsături ascuţite şi vulgare, clefăie gumă. Aruncă o privire sictirită asupra pacientului, după care continuă să rumege din bila imensă de cauciuc. „Aşteptaţi!”, ne somează sec. După două minute de aşteptare, timp în care maxilarul pseudo-doctoriţei continuă să se contracte spasmodic, iar bolnavul să recurgă la ultima capacitate de autosugestie, apare o asistentă care, în sfârşit, îl întreabă pe pacient de sănătate. „A, păi în cazul ăsta trebuie să mergeţi în policlinică. Mergeţi acolo, că aici se aglomerează Urgenţa”, se bagă în vorbă asistenta cu bila de gumă.

Citeste si O noapte in Infernul de la UPU Spiridon

Dumnezeu la feminin

Într-un colţ, o asistentă cu echipament vişiniu negociază ceva cu o ţigancă încărcată de genţi cu marfă de contrabandă, iar în sala de aşteptare nu e nimeni altcineva decât bolnavul nostru, patru femei şi bătrânul abandonat pe targă. „Doamnă, eu trebuie să fiu investigat aici, în spital. Nu am treabă cu policlinica. Eu am trombofilie”, se ţine tare omul, care de abia mai stă pe picioare. „Bine, luaţi loc acolo şi poate o să vă vadă cineva”, aruncă în scârbă asistenta. Peste jumătate de oră, pacientul este chemat în camera de gardă, acolo unde îl ia în primire o asistentă mai plinuţă. „Ai la tine fişa cu toate bolile? Dezbracă-te şi pune-ţi hainele lângă tine”, îl somează aceasta. „Hai, tataie, ce n-ai mai văzut femei?”, îl ia aceasta la mişto. Omului i se umezesc ochii. A venit să fie tratat, nu batjocorit. „Am fost profesor 45 de ani şi copiii m-au respectat. Fata asta poate să-mi fie copil. Chiar nu merit să fiu tratat ca un om? Dacă ştiam asta, mă duceam şi plăteam la un spital privat, dar de asta am lucrat o viaţă la stat, ca să pot fi tratat la un astfel de spital…”, spune bătrânul. „O să vă fac reclamaţie pentru modul în care îmi vorbiţi”, începe asistenta să urle la pacient, pe principiul că apărarea cea mai bună este atacul. După ce tremură cărnurile pe ea puţin, de o indignare construită şi manifestată artificial, asistenta fuge în camera de gardă şi îşi îndeasă în gură un corn din care nu mai ştii care e ambalajul şi care produsul, preventiv, pentru glicemie. Pacientul rămâne pe hol, la fel de abandonat ca bătrânul de pe targa din faţa triajului. Lângă el, o femeie venită cu un bătrân, se tânguie alteia. „El (n.r. pacientul Valeriu Bunescu) a fost operat de fiere, în ianuarie, şi acu vreo trei zile a fost internat la Huşi, acolo de unde i s-a spus că mai are o piatră pe esofag şi nu poate nici înghiţi apă, nici nimica. De la Huşi ne-o trimis la Iaşi, cu bilet de trimitere . De cinci ore suntem trimişi din policlinică în triaj la Gastro, la urgenţe şi invers, şi nu l-o văzut niciun doctor, nici de gardă, nici de nimica. Ne-o spus că nu sunt bune biletele, că nu scria urgenţă pe ele. Poate măcar să-l vadă un doctor! Noi, acu, să ne întoarcem în Huşi, ori în Vaslui, nu ştiu unde să ne mai ducem”, este strigătul femeii, care îşi plimbă tatăl de 83 de ani prin spitale, ca la circ.

Unul moare, altul bese, altul medici din spital goneşte

O blondă planturoasă, cu cearcănele aferente unei nopţi albe îl şfichiueşte verbal pe un brancardier care se uită buimac în gura ei. „Dacă eşti un păcălit, du-te şi fă-te paznic la intrare! Acu tre să caut eu pacientul prin spital, că altă treabă n-am!”, îi ţipa doctoriţa, fără măcar să se uite la el. Omul rămâne pironit pe loc, îşi trage cu mâneca prin mustaţa transpirată brusc şi scapă cu năduf printre dinţi – „Asta iar e n…ă şi îi căşunează pe noi”. Pe hol, pacienţii se întrec în a horcăi sau a tuşi cu expectoraţii. Nici măcar nu se mai obosesc să-şi ducă mâinile la guri. Asistenta cu echipament vişiniu probează nişte verighete. „Asta nu a luat o probă de sânge până acum. Mai are oleacă şi pleacă acasă şi n-a făcut nimic decât a condus bişniţăreasa asta prin spital”, spune brancardierul. Pe holuri îşi face apariţia un găligan de la firma de pază a spitalului: „Mergeţi afară! Aici rămân doar pacienţii!”, somează acesta, în stânga şi-n dreapta. „Doamne fereşte, să-l las pe Neagu cu astea! Nu se poate!”, spune o femeie. Exemplul ei este luat, la unison, de toţi aparţinătorii bolnavilor. Văzând că nu este ascultat de nimeni, gorila se îndreaptă glonţ către un tânăr, hotărât să dea un exemplu celorlalţi. „Mergeţi afară!”. „Dar eu sunt medic rezident”, i se răspunde. „Păi trebuia să spuneţi deodată, nu aşa răstit”, se răţoieşte gorila la doctor. La solicitarea medicului rezident, aflăm că pe agent îl cheamă Lupu, iar năravul şi colţii şi i-a scos la solicitarea asistentei care l-a trimis expres să-i scoată afară din spital pe cei care o deranjau din activităţile gastronomice.

Doctor de gardă, împrumutat la alt spital

Bolnavul nostru ajunge, într-un final, la un prim consult. La etajul unu al spitalului, la Secţia de Cardiologie, ar trebui sa fie consultat de doctorul Mohamed Barkel, medicul de gardă de pe secţie. După 20 de minute de aşteptare, suntem anunţaţi că doctorul Barkel este plecat, la o intervenţie, la Maternitatea Cuza Vodă. „Astea sunt spitalele noastre. Nu mai sunt doctori şi îi tot împrumută. Cred că are acolo o gravidă şi e nevoie de un cardiolog. Pleacă toţi în străinătate”, spune brancardierul care pironea cu privirea o băbuţă numai piele şi os. Pe parcursul orei pe care bolnavul a aşteptat un cardiolog pentru consultaţie, brancardierul a trecut de la un bătrîn la altul şi le-a strecurat nişte cartoane în palme, despre care am aflat, de abia la plecare, că erau cărţile de vizită ale firmei de pompe funebre ale fiului. De, niciodată nu ştii când îţi opresc doctorii ceasul şi ai nevoie şi de astfel de servicii. După 20 de minute, apare precipitat un medic, nimeni altul decât un subiect mai vechi al nostru, doctorul Gavrilescu. Fix după 7 ore de aşteptare, de tratament inuman, de ameninţări cu reclamaţii pentru proclamarea unui drept fundamental, de indiferenţă, bolnavul are parte de o primă consultaţie. Şefa UPU de la „Sf. Spiridon”, Diana Cimpoieşu, nu poate lua act de aceast haos, deoarece… este la o conferinţă.

Cât tupeu să te îmbolnăveşti!

Pacienţii ar putea oricând să ceară daune morale de la indivizii în halate multicolore de care atârnă ecusoane şi stetoscoape, că aşa e „profi”. În schimb, „profi” nu e să te cobori la durerea cotonogului ce bate zeci de kilometri din colbul judeţului, lăsând sapa aruncată de ulucii porţii şi bătătura neîngrijită, pentru a veni la „domnii doctori de la Iaşi” pentru a se ploconi şi pentru a fi umilit, numai să-l doftoricească. „Profi” nu e nici să îl laşi pe scârbavnicul pacient să îşi apere bruma de orgoliu rănit, atunci când, în sfârşit, privirea îngăduitoare se ridică din celular asupra sa, doar pentru a personaliza un „urlet profesional”: „De ce mă-ta n-ai venit să ţi-l tai? Mai eşti şi nesimţit şi te uiţi la mine! Păi crezi că eu nu am altă treabă decât să stau după curul vostru toată ziua?”. „Profi” ar fi să nu te îmbolnăveşti, iar dacă dă dracul şi ai tupeul să o faci, bunul simţ popular ar trebuie să te îndemne spre nişte leacuri populare, nu să vii şi să-i deranjezi pe domnii doctori de la Iaşi, că ei au alte urgenţe. Şi, mai mult, să nu care cumva să plesnească fierea în tine şi să intri pe poarta Spitalului „Sf. Spiridon”. Ce, nu mai sunt alte spitale şi policlinici?!

Nelu PĂUNESCU

Chiar nu merit să fiu tratat ca un om? Dacă ştiam asta, mă duceam şi plăteam la un spital privat, dar de asta am lucrat o viaţă la stat, ca să pot fi tratat la un astfel de spital…” – pacient

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Se zdruncină serios imaginea Poliției Române! O polițistă oferea informații din interiorul instituției unei rețele de proxenetism
07/11/2019 10:34

 În dosar apare si numele unei politiste din localitatea Drăgănesti Vlasca, al cărei transfer la IGPR a fost negociat sub presiunea traficantilor, pentru a oferi retelei informatii din interiorul ...

Judeţele Moldovei, campioane la defrişări ilegale
11/10/2017 05:15

Pădurile Moldovei dispar sub privirile neputincioase ale autorităţilor, iar sute de tăieri ilegale sunt inregistrate prin aplicaţiile dedicate ori cele descoperite de organele abilitate. Potrivit ultimului ...

Topul bolilor provocate de stres
19/07/2017 16:25

Stresul este inamicul public numărul 1 al zilelor noastre. Ritmul alert de zi cu zi, presiunea socio-economică, varietatea stimulilor la care oamenii sunt expuşi astăzi in permanenţă, - toţi aceşti fact ...

O boală greu de controlat afectează întreaga Românie
19/04/2017 06:00

Fenomenul dependenţei de alcool face ravagii şi ii devin victime de la copii, pană la persoane in varstă. Tot mai mulţi ajung in ultima vreme cu probleme de sănătate, dar şi cu familiile distruse din ca ...

Modificările care au dus la degringolada în Educaţie
22/02/2017 05:48

 Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, a declarat că pană la sfarşitul anului va fi pregătită o nouă Lege a Educaţiei. „Conform programului de guvernare, pană la sfarşitul anului 2017 trebui ...

Regii licitaţiilor trucate
14/09/2016 06:00

În ultimul raport al Curţii de Conturi, judeţul Iaşi este menţionat de cele mai multe ori, fiind oaia neagră la capitolul cheltuirea banului public. Fie că este vorba de licitaţii publice, infuzii ...

Condamnare Voiculescu. Sentința în dosarul Telepatia. Minuta integrală
08/08/2014 21:41

  Dan Voiculescu a fost condamnat. Zece ani. Bunuri confiscate. Sechestru pe bani. Este, insă, doar unul din cei 12 condamnati in dosarul Telepatia.      Iată cum arată minuta d ...

Contabila grupării Corduneanu, expert bancar pentru milionarii irlandezi
24/07/2014 22:07

Secretele financiare ale unor milionari irlandezi au ajuns pe mainile unei contabile din Romania, pusă oficial sub acuzare pentru fraudarea mai multor bănci, in dosarul clanului ”Corduneanu”.  ...

Credinţă şi turism pe bani europeni FOTO
17/02/2014 11:45

Zeci de spaţii cu potenţial turistic din Moldova au fost transformate radical in urma unor ample proiecte cu finanţare europeană. Fie că au fost depuse de mediul de business din regiune, de autorităţi pu ...

Merită Iaşul o asemenea palmă după tot ce-a făcut pentru scrima românească?
18/09/2013 05:30

 Ce nume mari au fost trecute pe afişul Campionatelor Naţionale de sabie pentru juniori, desfăşurate la sfarşitul săptămanii trecute la Iaşi, atat in Sala Polivalentă, cat şi la Palas Mall! Orice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei