106 milioane de euro pentru investiţii în exploataţiile agricole
Dimensiune font:
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), fosta Agenţie de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, a primit 580 de cereri de finanţare * valoare totală nerambursabilă a cererilor din prima sesiune a acestui an este de 106,8 milioane de euro
În sesiunea pentru finanţarea investiţiilor de modernizare a exploataţiilor agricole prin Măsura 121 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală derulată de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au fost depuse 580 de proiecte. Dintre acestea 211 reprezinta investiţii pentru fermele de familie, având o valoare nerambursabilă de 9,2 milioane de euro, iar 369 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă de peste 97,5 milioane de euro, sunt reprezentate de investiţiile în modernizarea exploataţiilor agricole.
Afacerea arenda - Cât câştigi dacă îţi cedezi terenul agricol
Dintre cele 211 proiecte pentru fermele de familie, majoritatea, mai exact 194 de cereri sunt pentru înfiinţare sau modernizare de ferme vegetale, iar 17 pentru ferme de animale.
Dintre proiectele pentru exploataţiile agricole, 317 de cereri de finanţare au ca obiectiv fermele vegetale, restul de 52 având drept scop investiţiile în fermele animale.
La nivel naţional, proiectele depuse în cadrul acestei măsuri de finanţare, vizează, printre altele, înfiinţarea plantaţiilor de coacaz, afin, cătină albă, nuc, pomi fructiferi (cireăi, aluni etc.), ferme sau sere de legume, înfiinţarea sau modernizarea fermelor de bovine, suine, caprine, avicole, achiziţionare de utilaje şi echipamente etc.
„Putem spune ca prima sesiune din anul 2014, a funcţionat corect şi a permis solicitarea a peste 100 de milioane de euro, fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea exploataţiilor agricole, în mod special, a fermelor agricole familiale. De asemenea, această sesiune a reprezentat un moment important în procesul de facilitare a accesării fondurilor europene, prin introducerea unui nou sistem de solicitare a fondurilor europene, prin depunerea online a proiectelor“, a declarat Nicolae Popa, directorul AFIR. Prima sesiune de cereri de proiecte din anul 2014 a fost lansată pe 20 mai 2014 şi a fost prelungită până la 31 iulie 2014, marcând prima cerere de proiecte cu finanţare din PNDR 2020.
Cele mai multe cereri de finanţare au fost depuse în judeţele care fac parte din Regiunea 2 Sud-Est (Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vrancea, Brăila şi Buzău). Astfel, 165 de proiecte aferente Măsurii 121, cu o valoare totală nerambursabila de 31,2 milioane de euro au fost depuse online sau la sediile oficiilor judeţene ale AFIR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau