„Am creat dependenţa unei lumi de produsele de la Paşcani”
Dimensiune font:
Oamenii de afaceri din regiunea de Nord-Est şi-au împărtăşit secretul succesului participanţilor la cea de-a doua zi a Iaşi Business Days.
Antreprenorii de top din Moldova au constituit punctele centrale de interes ale celei de-a doua zile a Iaşi Business Days. Cu poveşti interesante, în care încrederea în forţele proprii şi inovaţia au jucat roluri esenţiale, antreprenorii din regiunea de Nord-Est prezenţi la evenimentul de business al anului au oferit sfaturi colegilor lor mai tineri, aflaţi la început de drum. Unul dintre cei mai apreciaţi speakeri a fost managerul ieşean Doina Cepalis, mâna de fier din spatele unei companii care a reuşit ca în doar câţiva ani să pătrundă în nu mai puţin de 60 de ţări cu produsele realizate în fabrica de la Paşcani. „Cea mai mare valoare a unei companii este piaţa. Chiar şi pe timp de criză a trebuit să explic companiilor că România, Paşcani, Doina Cepalis este soluţia. La început mi s-a propus relocarea afacerii. Atunci am înţeles că România nu făcea parte din viaţa economică. Am început producţia cu zece angajaţi şi 10.000 de euro, credit personal. Secretul meu a fost că peste 70% din echipa mea este formată din tineri sub 30 de ani”, povesteşte antreprenorul ieşean care conduce compania Te-Rox Prod, numărul 1 în Europa în materie de siguranţă a copiilor în autovehicule.
Antreprenorul ieşean susţine că a reuşit să intre pe o piaţă dificilă cum este cea din China bazându-se pe dorinţa consumatorului de a deţine produse de renume. „Eu am avut o ambiţie. Să intru pe piaţa Chinei. Şi le-am luat produsele şi le-am vândut la preţuri nesimţit de mari. Le-am vândut branduri. Am creat dependenţa unei lumi de produsele pe care le facem la Paşcani. Vreau să rămân în topul exportatorilor români. Noi răspundem de siguranţa a trei milioane de copii pe an”, a completat Doina Cepalis, managerul Te-Rox Prod.
„Fii cel mai bun în ceea ce faci”
Dan Berinde, unul dintre speakerii acestei ediţii a Iaşi Business Days a vorbit celor prezenţi despre gestionarea talentului şi utilitatea acesteia în cadrul unei companii de succes. „Care este talentul meu? Ce fac eu cel mai bine? Dacă talentul tău este să muţi o telecomandă de la stânga la dreapta, fii sigur că eşti cel mai bun în asta”, i-a sfătuit acesta pe cei prezenţi. Dan Berinde este inginer şi Executive M.B.A. Timp de 10 ani a predat management la Universitatea Tehnică din Iaşi, iar următorii 10 ani a condus procese de restructurare în companii din domenii diverse, alimentar, textile, construcţii, financiare. În toate cazurile, procesele de schimbare s-au bazat pe utilizarea metodologiei ARL-Action.Reflection.Learning, dezvoltată de compania americană LIM-Leadership in International Management.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau