Bani pentru antreprenorii Moldovei
Dimensiune font:
Mai multe linii de finanţare sunt disponibile în această perioadă * pot fi depuse proiecte pentru antreprenori care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol, cultural sau educaţional
Numeroase linii de finanţare sunt disponibile în această lună, iar antreprenorii din Regiunea de Nord-Est pot beneficia din plin de bani europeni sau guvernamentali. Cele mai importante investiţii pot fi derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Sunt disponibile mai multe submăsuri pe care se pot depune proiecte.
Una dintre acestea este cea care vizează investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice- componenta infrastructură de irigaţii. Sunt eligibile proiectele care fac referire la modernizarea infrastructurii secundare de irigaţii, clădirile aferente staţiilor de pompare şi racordarea la utilităţi, sisteme de contorizare a apei, inclusiv modernizarea bazinelor de colectare şi stocare a apei de irigat.
Valoarea grantului este de un milion de euro pe proiect şi sunt eligibile organizaţiile sau federaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii. Contribuţia beneficiarului este de 0%, iar termenul limită este 20 octombrie, ora 16.00.
Ajutor de stat pentru fermierii loviţi de secetă
O altă submăsură din PNDR deschisă spre finanţare este 6.2 - „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole din zone rurale“. Pot primi finanţare fermieri sau membrii unei gospodării agricole şi mici întreprinderi. „Valoarea grantului este de 50.000 de euro pe proiect cu posibilitatea majorării sprijinului până la valoarea de 70.000 de euro/ proiect în cazul activităţilor de producţie, servicii medicale, sanitar-veterinare şi de agroturism“, se arată în ghidul de finanţare. Termenul limită de depunere este 30 octombrie 2015, ora 16.00. Acelaşi termen a fost anunţat şi pentru proiectele pe submăsura 6.4 - „sprijin pentru investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole“.
Sumele maxime acordate de proiect ajung la 200.000 de euro, iar valoarea contribuţiei poate varia de la 10% la 30%. De finanţări variabile beneficiază şi cei care aleg să depună documentaţii pe submăsura 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole sau pomicole.
Cei interesaţi de „Sprijin pentru investiţii în procesarea produselor agricole“ pot beneficia de granturi de maxim un milion de euro pentru proiecte derulate de IMM-uri. Până pe 30 octombrie mai pot depune documentaţii şi cei care vor să acceseze bani europeni destinaţi instalării tinerilor fermieri, iar granturi de maxim 15.000 de euro se alocă pentru „sprijinirea şi dezvoltarea fermelor mici“.
Mai multe linii de finanţare prin Programul Operaţional Competitivitate au avut termen limită până ieri, 12 august.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau