Bani pentru comunităţile vulnerabile din regiune
Dimensiune font:
Comunităţile în care trăiesc minorităţi rome sau persoane cu risc ridicat de sărăcie vor beneficia de sprijin financiar din partea Uniunii Europene prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 * depunerea de proiecte a fost încheiată pe două dintre obiectivele specifice, unde au fost înscrise în jur de 350 de documentaţii
La finalul săptămânii trecute, oficialii Ministerului Fondurilor Europene au anunţat închiderea apelurilor de proiecte pentru obiectivele specifice 4.1. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunităţile marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome” şi 4.2. „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunităţile marginalizate” din Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Astfel, până la încheierea programului au fost înregistrate, în total, 349 de proiecte înscrise în sistemul MySMIS.
Topul oficial al celor mai puternice firme din Iaşi
Cele mai multe solicitări au venit din partea comunităţilor marginalizate în care există populaţie aparţinând populaţiei rome din zone mai puţin dezvoltate, inclusiv Regiunea de Nord-Est, respectiv 174 de proiecte. Comunităţile cu populaţie romă, dar din zone dezvoltate au înaintat doar 15 proiecte.
Solicitări pentru investiţii de peste 4 miliarde de lei
Totodată, pentru obiectivul specific 4.2. DLI 360° în comunităţi marginalizate au fost pregătite 160 proiecte. „Aceste cereri de finanţare reprezintă o solicitare bugetară de 4,1 miliarde de lei, însă această cifră însumează doar bugetele depuse on-line, prin formularul standardizat din sistemul informatic MySMIS. Bugetelor încărcate astfel, li se adaugă cele ataşate în format Excel, care nu se adună în mod automat“, au transmis oficialii MFE. Potrivit acestora, alocarea bugetară pentru axele 4.1 şi 4.2 este de 1.562.350.000 lei. „Aceste proiecte sunt extreme de importante pentru comunităţile vulnerabile social şi economic, căci oferă o perspectivă de 360° pentru problemele pe care promotorii de proiecte le-au identificat în urma unei analize specifice comunităţii respective. Procesul de depunere a aplicaţiilor a fost început pe 16 mai 2016, perioada fiind prelungită cu încă 6 săptămâni după termenul limită, stabilit iniţial la 1 august, având în vedere complexitatea şi ineditul acestor proiecte. Cu toate acestea, cele mai multe proiecte au fost finalizate în sistemul MySMIS în ultimele 24 de ore”, a declarat Ciprian Necula, Secretar de Stat în cadrul MFE.
7 Axe prioritare în POCU
Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 are o alocare totală de 4,326 miliarde euro. Programul stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând astfel investiţiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007‐2013 şi contribuind la reducerea disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi Statele Membre ale UE. În vederea atingerii obiectivelor propuse, în cadrul POCU au fost stabilite 7 axe prioritare.
Axa prioritară 1: Inițiativa „Locuri de muncă pentru tineri”
Axa prioritară 2: Îmbunătăţirea situației tinerilor din categoria NEETs
Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți
Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei
Axa prioritară 5: Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității
Axa prioritară 6: Educație și competențe
Axa prioritară 7: Asistență Tehnică
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau