Căminul Universităţii „Petre Andrei“ s-a ieftinit
Dimensiune font:
Fiscul a anunţat o nouă licitaţie pentru proprietatea imobiliară din strada Otilia Cazimir deţinută de instituţia de învăţământ superior * preţul de pornire este de peste 10,1 milioane de lei, fără TVA, cu peste 3 milioane de lei mai puţin faţă de selecţia anterioară
Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi au anunţat o nouă licitaţie pentru bunurile deţinute de Universitatea „Petre Andrei“. Astfel, pe 22 octombrie, de la ora 10.00, Fiscul va încerca să valorifice trei proprietăţi prin care se încearcă acoperirea datoriilor Universităţii „Petre Andrei“ din Iaşi. Cea mai importantă proprietate ce va fi scoasă la licitaţie este căminul deţinut de universitate în Bucşinescu.
Construcţia are subsol, parter şi patru etaje, cu o suprafaţă de peste 818 metri pătraţi şi teren aferent în suprafaţă de 1.280 de metri pătraţi, situaţi în strada Otilia Cazimir, fosta Bucşinescu. Preţul de pornire la licitaţie este de peste 10,1 milioane de lei, fără TVA, cu 3,4 milioane de lei mai puţin faţă de valoarea anunţată pentru selecţia din septembrie, când nu s-au prezentat ofertanţi. Pentru acest imobil, creditorii sunt Garanti Bank SA şi ANAF, iar ipoteca de prim rang este pentru instituţii bancară.
O altă proprietate care va fi valorificată pe 22 octombrie este un teren de peste 43.000 de metri pătraţi. Acesta aparţine unui cunoscut om de afaceri ieşean, Ioan Zapodeanu, iar pentru că a garantat creditul luat de Universitatea „Petre Andrei“, Fiscul va scoate la vânzare terenul situat în apropiere de şoseaua Iaşi- Tomeşti. Preţul de pornire la licitaţie este de puţin peste 2 milioane de lei, fără TVA. Şi acest activ a fost ieftinit cu 25% faţă de valoarea anunţată la selecţia anterioară.
„Terenul este situat în intravilan conform PUG al municipiului Iaşi, în suprafaţă totală de 43.300 de metri pătraţi, compus din 21.800 metri pătraţi din categoria folosinţă- fâneaţă şi 21.500 de metri pătraţi din categoria de folosinţă – fâneaţă“, se arată în anunţul de vânzare.
Pentru această proprietate, ipoteca de prim rang este a ANAF. Alte două spaţii socio-culturale şi un teren vor mai fi valorificate pe 22 octombrie. Preţul de pornire pentru acestea este de un milion de lei, fără TVA, iar creditorii sunt ANAF şi biroul executorului judecătoresc.
Fabrici vândute la jumătate de preţ
Administraţia Fiscală a mai scos la licitaţie în anii trecuţi central al universităţii private. După numeroase licitaţii la care nu s-au prezentat cumpărători, clădirea a fost achiziţionată de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“. În august 2014, UMF prelua clădirea cu 13 etaje din Centrul Civic. La licitaţia din 7 august s-a prezentat UMF Iaşi care a cumpărat clădirea oferind 15.465.500 de lei. Practic, cea mai înaltă clădire din Iaşi a fost achiziţionată la jumătate din valoarea de evaluare, care iniţial era de 30.930.745 de lei, fără TVA. Creditori pentru respectivul imobil au fost Garanti Bank, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Biroul Executorului Judecătoresc Cornelia Anchidin.
Potrivit bilanţului fiscal pe 2014, Universitatea „Petre Andrei“ avea datorii de plătit, în acest an, de peste 16 milioane de lei, iar restanţe de peste 16,6 milioane de lei trebuie achitate într-o perioadă mai mare de un an. Totodată, unitatea de învăţământ superior avea, la finele lui 2014, pierderi de peste 6 milioane de lei şi cheltuieli totale de peste 33,1 milioane de lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau