Creşte motorul industriei aeronautice din regiune
Dimensiune font:
Cifrele din primele nouă luni ale acestui an de la Aerostar arată o majorare considerabilă a afacerilor Grupului Industrial Aeronautic din Bacău * atât personalul, cifra de afaceri, cât şi profitul au crescut comparativ cu perioada similară din anul trecut * firma din Bacău a trecut de pragul de 2.000 de salariaţi * în această vară, oficialii companiei au confirmat planurile de extindere cu o unitate la Iaşi
Primele nouă luni din acest an au adus un plus în conturile firmei Aerostar Bacău. Considerată una dintre companiile puternice din regiune, oficialii societăţii vorbesc despre aceasta ca despre un „pol de dezvoltare economică în România“. „Poziţia Aerostar ca pol de dezvoltare industrială şi tehnologică în aviaţie şi apărare s-a consolidat în cadrul unor procese intensive de creştere şi dezvoltare, ca parte dintr-un set complex de acţiuni de răspuns şi adaptare la o piaţă foarte competitivă. Clienţii Aerostar se află în partea superioară a ierarhiei marilor companii globale din top 100 mondial din industria de aviaţie şi de apărare“, explică oficialii Aerostar.
Fiscul pune tunurile pe contribuabilii mijlocii
Practic, compania din Bacău este pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte fabricaţia de aviaţie, întreţinerea de avioane civile şi soluţii furnizate în domeniul sistemelor defensive. „Volumul de vânzări realizat de societate în perioada ianuarie – septembrie 2016 a fost de peste 240 de milioane de lei“, arată reprezentanţii companiei. Principalii clienţi sunt din Europa, peste 60% din volumul de vânzări fiind realizat în spaţiul comunitar. Astfel, totalul veniturilor din exploatare a depăşit 259 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au fost de peste 202 milioane de lei.
Astfel, profitul înainte de impozitare a fost de 57,2 milioane de lei, în conturile firmei după impozitare fiind înregistrată suma de 48,3 milioane de lei. Faţă de perioada similară a anului trecut, câştigul a crescut considerabil, în primele nouă luni din 2015 fiind înregistrat un profit de peste 33,5 milioane de lei.
Peste 2.000 de salariaţi
La finele lunii septembrie, efectivul de salariaţi din Aerostar era de 2.060 de persoane, în creştere cu 81 de salariaţi. Un sfert dintre aceştia au studii superioare, în timp ce 659 sunt absolvenţi de şcoli profesionale sau sunt calificaţi la locul de muncă.
Cei mai bogaţi oameni de afaceri din Moldova FOTO
În această vară, oficialii companiei Aerostar au confirmat tratativele de negociere cu şefii din Consiliul Judeţean Iaşi pentru o investiţie în apropierea Aeroportului. Astfel, un hangar pentru reparaţia avioanelor ar urma să fie amenajat la Iaşi, pe lângă cele două pe care firma le deţine la Bacău. Investiţia preconizată pentru spaţiul din capitala Moldovei ar ajunge la 10 milioane de euro, iar firma ar urma să lucreze cu 100 sa angajaţi la Iaşi. Proiectul este unul din lungă durată care vizează recrutarea şi pregătirea salariaţilor, dar şi amenajarea hangarului, ceea ce ar însemna că el va fi inaugurat în 1-2 ani.
Societatea Aerostar a fost înfiinţată în anul 1953.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau