Creştere spectaculoasă la cel mai mare producător din aviaţie
Dimensiune font:
Raportul financiar pe primul semestru din 2016 de la Aerostar Bacău arată o majorare considerabilă atât la cifra de afaceri, cât şi la profitul net * cea mai mare pondere din business este reprezentată de vânzările la export atât a produselor, cât şi a serviciilor oferite de cei peste 2.000 de salariaţi
Una dintre cele mai performante companii din Regiunea de Nord-Est şi-a prezentat bilanţul financiar pentru primele şase luni din acest an. Potrivit datelor transmise de Aerostar Bacău către Bursa de Valori Bucureşti, firma a înregistrat o cifră de afaceri de peste 169,5 milioane de lei, în creştere de la 146,6, cât s-a raportat la mijlocul anului trecut. Cea mai mare parte a sumei, respectiv 142 de milioane de lei au revenit din vânzări la export. Pe de altă parte, totalul veniturilor din exploatare au depăşit 183,5 milioane de lei, în creştere de la 157,4 milioane de lei, în prima jumătate a anului trecut.
Creşteri au fost înregistrate şi în ceea ce priveşte numărul de salariaţi, compania trecând de pragul de 2.000 de persoane, dintre care 1.787 sunt angajaţi proprii, iar 218 au fost atraşi prin agenţiile de muncă temporară. Dacă numărul efectiv de personal şi cifra de afaceri au fost în creşteri, aceeaşi traiectorie s-a observat şi la nivelul profitului. În primele şase luni din 2016, compania Aerostar a raportat un profit net de 34,6 milioane de lei, în creştere de la 33 de milioane, cât a fost câştigul net din primul semestru al anului trecut.
Afaceri în picaj pentru o importantă firmă de lactate din Suceava
Potrivit raportului întocmit de administratorii companiei, Aerostar şi-a menţinut poziţia ca numărul 1 în România pentru domeniu său de activitate: „fabricaţia de aviaţie, întreţinerea de avioane civile şi oferirea de soluţii în domeniul sistemelor defensive aero şi terestre“. „Aerostar s-a constituit într-un pol de dezvoltate aeronautică. Etapele intensive de dezvoltare a contribuţiei Aerostar în lanţurile de furnizare a celor mai mari jucători globali dominanţi Airbus şi, începând cu sfârşitul anului 2015, Boeing se bazează pe dezvoltarea tehnologiei şi a sistemelor de producţie“, reiese din raportul companiei băcăuane.
Ponturi pentru dezvoltarea economică a Moldovei
În ceea ce priveşte afacerile derulate de companie, aproape 58% din vânzări au vizat companii din Europa, 16,3% au fost vânzări în România, iar 14,4% în Asia, iar 1,2% în Canada. În ceea ce priveşte vânzările din Africa se observă o reducere semnificativă. În primul semestru din 2016, pe Continentul Negru au fost realizate doar 10% din vânzări, în timp ce, în aceeaşi perioadă a anului trecut peste 20% din bunuri şi servicii au vizat companii din Africa. Ca orice companie care are o pondere însemnată din afacere provenită din exporturi, Aerostar este expusă la riscul valutar, deoarece 84% din cifra de afaceri din prima parte a anului „este raportată la USD şi EUR, în timp ce o parte semnificativă a cheltuielilor de exploatare este raportată la LEI. Astfel, Aerostar se expune la riscul ca variaţiile cursurilor de schimb valutar vor afecta atât veniturilor sale nete, cât şi poziţia financiară aşa cum sunt exprimate în lei“.
Societatea Aerostar a fost înfiinţată în 1953, iar obiectul principal de activitate este „Fabricarea de aeronave şi nave spaţiale“.
LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau