Discuţii privind dezvoltarea economiei sociale în Moldova
Dimensiune font:
Fundaţia EuroEd a organizat ieri, 26 octombrie, conferinţa „Aspecte juridice, de reglementare şi ale politicilor publice, noi idei de afaceri şi abilităţi necesare în economia socială”
Situaţia economiei sociale în ţară, din perspectiva cadrului legislativ şi a terminologiei, a fost punctată ieri de Angela Achiţei, preşedinte „Alături de voi” România, deputatul Cristina Nichita, profesorul universitar Elena Seghedin şi Andrei Albulescu, inspector şef în cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi. „Rolul acestei conferinţe este acela de a facilita schimbul de experienţe, de idei noi şi de bune practici, de a găsi modalităţi de cooperare în domeniul economiei sociale. Ne propunem să dezbatem şi să aducem în atenţia factorilor de decizie, a societăţii civile, a opiniei public, teme precum ultimele reglementari cu privire la economia socială în spaţiul românesc, evidenţierea unor modele de bune practici în domeniul economiei sociale, precum şi avantajele dezvoltării unei societăţi incluzive în care orice persoană se poate exprima şi poate aduce valoare mediului în care trăieşte şi se dezvoltă”, a subliniat Cristina Anca Colibaba, preşedinte executiv Fundaţia EuroEd.
Oportunităţi de angajare pentru ieşeni
Conferinţa a fost organizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea economiei sociale în regiunile Nord-Est şi Centru”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
„Prin proiect, am format atât specialişti în economia socială, cât mai ales membri ai grupurilor vulnerabile în ceea ce priveşte incluziunea lor pe piaţa muncii. Aceştia au participat la activităţi de consiliere profesională şi orientare în carieră, dar şi de formare, cum sunt cursurile de formator, de limbi străine – engleză şi italiană, antreprenoriat, inspector resurse umane”, a explicat Oana Mihoci, responsabil promovare în cadrul proiectului.
Un element important al proiectului este reprezentat de înfiinţarea a şase Structuri de Economie Socială (SES), două fiind în regiunea Centru şi patru în Nord-Est. Astfel, au fost create în două SES-uri în domeniul serviciilor educaţionale în mediul urban şi rural, unul în domeniul serviciilor de alimentaţie publică, o unitate protejată– Atelier de croitorie (regiunea Nord-Est), respectiv două SES-uri în domeniul meşteşugurilor şi artizanatului (regiunea Centru).
Andreea IGNEA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau