Economia pe scurt
Dimensiune font:
Reparaţii majore pe podul Vidin-Calafat, la un an de la inaugurare * Nemulţumirile patronilor privind creşterea salariului minim * Italienii au cumpărat un milion de hectare de teren agricol
Reparaţii majore pe podul Vidin-Calafat, la un an de la inaugurare
La doar un an şi trei luni de la inaugurarea podului Vidin-Calafat, suprafaţa de asfalt de pe o parte a podului a trebuit să fie înlocuită în întregime, a declarat vineri Vladimir Andreev, directorul companiei mixte care gestionează podul, transmite BTA. Potrivit lui Andreev, suprafaţa de asfalt de pe o parte a podului a fost complet înlocuită până la mijlocul lunii septembrie, în timp ce în direcţia opusă suprafaţa de asfalt a fost doar parţial reparată. Lucrările de reparaţii sunt efectuate de firma spaniolă FCC, care a fost responsabilă şi de construcţia podului, în condiţiile în care acestea sunt cuprinse în garanţie. Podul de la Calafat-Vidin, cel de-al doilea pod de trecere peste Dunăre între România şi Bulgaria, are o lungime de aproximativ 2 kilometri, 4 benzi rutiere, o linie simplă de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. De la darea sa în folosinţă, podul a fost utilizat de 650.000 de vehicule. Valoarea investiţiei pentru podul mixt Calafat-Vidin, în cazul României, a fost de 27.538.471,88 euro, sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană, cu fonduri nerambursabile (75%) şi de Guvernul României, cu fonduri de la bugetul de stat (25%).
Nemulţumirile patronilor privind creşterea salariului minim
Aproape trei sferturi din firmele din România susţin că majorarea salariului minim pe economie de la 1 iulie 2014, de la 859 de lei la 900 de lei, le-a forţat să majoreze salariile pentru toţi angajaţii, pentru a nu tensiona relaţiile de muncă, iar peste 80% dintre întreprinderile chestionate spun că au întâmpinat probleme financiare din această cauză, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Ovidiu Nicolescu. „Această mărire a salariului minim cu o sumă aparent modică a determinat probleme pentru firme. Din punct de vedere social este bine, dar din punct de vedere economic, vedem că ne creează probleme. 81% dintre cei intervievaţi, adică patru din cinci firme, au spus că au avut probleme cu implementarea acestei măsuri“, a explicat Nicolescu.
Italienii au cumpărat un milion de hectare de teren agricol
Investitorii italieni au achiziţionat un milion de hectare de teren agricol în România de la 1 ianuarie 2014, de când a fost permis acest lucru, a declarat secretarul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Italiană, Andrea Amato, la Forumul de Afaceri România-Italia 2014.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau