Economia pe scurt
Dimensiune font:
Mai puţine acţiuni împotriva schimbărilor climatice * Alocaţiile de hrană, plătite mai devreme *
Pe ultimul loc în UE la utilizarea serviciilor de cloud computing
Mai puţine acţiuni împotriva schimbărilor climatice
România a coborât nouă poziţii în topul acţiunii împotriva schimbărilor climatice, ajungând pe locul 25 din 61 de poziţii cuprinse în Indexul de Performanţă în Schimbări Climatice 2015 (CCPI 2015). Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, din cei 15 indicatori evaluaţi, România a obţinut cel mai bun scor la capitolul „Tendinţe în Eficienţă“, unde se evaluează structura şi eficienţa sistemului energetic şi a mixului energetic şi unde ţara s-a clasat pe poziţia a 7-a. „La polul opus, cel mai prost rezultat înregistrat a fost la capitolul care jurizează prestaţia ţării în politicile internaţionale de combatere a schimbărilor climatice, unde ţara noastră ocupă locul 58. Alte puncte slabe sunt cantităţile mari de emisii provenite din transportul rutier, criteriu la care România se situează pe locul 46 sau transportul aerian, categorie la care suntem pe 45“, se precizează în comunicat.
Alocaţiile de hrană, plătite mai devreme
Plata beneficiilor sociale, respectiv a alocaţiei zilnice de hrană, a celei lunare de plasament şi a alocaţiei pentru susţinerea familiei - toate majorate din decembrie -, se va face luna aceasta în avans, înaintea sărbătorilor de iarnă, informează Ministerul Muncii. Potrivit Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), începând cu luna decembrie, alocaţia zilnică de hrană va fi majorată pentru 18.000 de copii aflaţi în instituţiile publice. Cuantumul ei creşte de la 6 la 12 lei, respectiv de la 8,3 la 16,6 lei, în funcţie de vârsta beneficiarilor. Tot din această lună va fi majorată şi alocaţia lunară de plasament: Pentru copilul fără dizabilităţi aflat în plasament la o familie/persoană, într-un serviciu de tip rezidenţial sau aflat sub tutelă, alocaţia de plasament creşte de la 97 la 600 de lei. În cazul copilului cu dizabilităţi, care are un certificat de încadrare în grad de handicap, această alocaţie se majorează de la 145,5 la 900 de lei.
Pe ultimul loc în UE la utilizarea serviciilor de cloud computing
Serviciile de cloud computing, cu ajutorul cărora utilizatorii de internet pot accesa informaţii şi aplicaţii stocate pe servere externe, sunt folosite de numai 5% dintre companiile din România, cel mai redus procentaj la nivelul UE, unde media de utilizare este de 19%, potrivit Eurostat. Companiile finlandeze au recurs cel mai mult la servicii de cloud computing în 2014, procentajul firmelor care folosesc servere externe pentru a stoca emailuri, fişiere, baze de date, software şi alte aplicaţii atingând 51%, se arată într-un studiu întocmit de biroul de statistică al Uniunii Europene. Italia se situează pe locul al treilea, cu un procentaj de utilizare de 40%, urmată de Suedia (39%) şi Danemarca (38%).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau