Economia pe scurt
Dimensiune font:
Rezervele valutare la BNR au scăzut * Afacerile nemţilor de la Continental în România, în creştere * Concedierile de la CEH Hunedoara au fost amânate * Mai puţine înmatriculări de Dacia în Franţa
Rezervele valutare la BNR au scăzut
Rezervele valutare la Banca Naţională a României s-au redus în aprilie cu 500 milioane euro, de la circa 30,6 miliarde euro la 30,09 miliarde euro, pe fondul unor ieşiri de aproximativ un miliard euro din rezervele minime în valută constituite de bănci şi restituiri de capital către FMI. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, a cărei valoare se cifrează la 3,58 miliarde euro. Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au fost de 33,68 miliarde euro la finele lunii aprilie, faţă de 34,26 miliarde euro la sfârşitul lunii precedente.
Afacerile nemţilor de la Continental în România, în creştere
Grupul german Continental, cel mai mare producător de componente de pe piaţa auto românească a înregistrat anul trecut prin cele şapte companii din România o cifră de afaceri cumulată de 2,020 miliarde de euro, în creştere cu 10,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor grupului. Datele cumulate ale grupului au caracter de informare statistică şi nu de audit. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România, astfel: Interior - Iaşi, Sibiu, Timişoara, Powertrain - Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi, Chassis&Safety - Sibiu, Timişoara şi Iaşi, Anvelope - Timişoara, ContiTech - Timişoara, Nădab şi Carei.
Concedierile de la CEH Hunedoara au fost amânate
Un număr de 540 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH), majoritatea personal TESA, ar trebui concediaţi, însă disponibilizările sunt amânate din lipsă de fonduri, fiecare din aceşti salariaţi beneficiind de trei până la 12 salarii brute lunare, pe companie, la nivelul anului 2014. Preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, a declarat corespondentului Mediafax că potrivit unui program întocmit anul trecut la nivelul Complexului Energetic Hunedoara în 2015 trebuie concediate 540 de persoane, majoritatea din zona TESA, din energie şi minerit, însă acest lucru nu este posibil din cauza lipsei sumelor necesare.
Mai puţine înmatriculări de Dacia în Franţa
Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franţa au scăzut cu 9,8% în primele patru luni ale acestui an, la 35.766 unităţi, înregistrând cel mai puternic declin în rândul mărcilor cu un volum mare al vânzărilor, în timp ce piaţa a înregistrat o creştere de 5,6%, la 648.087 de unităţi. La finalul primelor patru luni cota de piaţă a mărcii româneşti se situa la 5,52%, în uşoară creştere de la 5,13%, la 31 martie. În aprilie 2014, Dacia deţinea pe piaţa franceză o cotă de 6,46%.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau