Economia pe scurt
Dimensiune font:
CFR va organiza licitaţii pentru lucrări de reparaţii * BNR pune în circulaţie o monedă din argint * Strategia Forestieră pe termen mediu, finalizată până la finele anului
CFR va organiza licitaţii pentru lucrări de reparaţii
Compania CFR va organiza în perioada 8-15 iunie licitaţii pentru atribuirea lucrărilor de reparaţii la infrastructura feroviară de pe raza judeţelor Olt, Dolj, Gorj şi Ialomiţa, valoarea totală estimată a lucrărilor fiind de 16,7 milioane lei, fără TVA. „Lucrările de reparaţii se execută la infrastructura feroviară- terasament, linii, podeţ - pe următoarele intervale de staţii Mihăeşti - Radomireşti, Leu - Malu Mare, Corbu - Sineşti, Musculeşti - Bărbăteşti şi Ţăndărei - Movila şi au drept scop îmbunătăţirea siguranţei feroviare şi reducerea cheltuielilor de întreţinere“, arată compania, într-un comunicat. Durata de valabilitate a contractelor este cuprinsă între 90 de zile şi cinci luni de la atribuire, criteriul de selecţie fiind preţul cel mai scăzut. Lucrările sunt finanţate cu fonduri de la bugetul de stat.
BNR pune în circulaţie o monedă din argint
Banca Naţională a României a lansat luni, în circuitul numismatic, o monedă din argint dedicată împlinirii a 115 ani de la naşterea Irinei Constantziu – Vlassopol. Moneda are o valoare de 10 lei, este din argint cu titlul 999?, are forma rotundă, diametrul de 37 de milimetri, greutatea de 31,103 grame şi cantul zimţat. Aversul monedei prezintă cargoul „Inginer N. Vlassopol“ pe care a navigat Irina Constantziu- Vlassopol şi o reprezentare parţială a planiglobului, inscripţia „ROMANIA“, stema României, anul de emisiune „2015“ şi valoarea nominală „10 LEI“. Reversul monedei redă portretul Irinei Constantziu-Vlassopol şi inscripţia circulară „IRINA CONSTANTZIU-VLASSOPOL — 115 ANI DE LA NASTERE“. Potrivit BNR, monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.
Strategia Forestieră pe termen mediu, finalizată până la finele anului
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) vrea să finalizeze în acest an Strategia Forestieră pe o perioadă de 10 ani, iar printre obiectivele principale ale acestui document se află împădurirea terenurilor degradate, în medie, 10.000 de hectare anual şi înfiinţarea a 1.000 de hectare de perdele forestiere în fiecare an. „În prezent, Strategia Forestieră este în stadiu de draft, cu un plan de acţiuni pe o perioadă medie de 10 ani şi conţine şase obiective. Vrem să îi dăm drumul până la finele anului şi îmi doresc ca documentul să fie asumat de toate forţele politice pentru a avea continuitate indiferent cine va veni la guvernare. Vrem să fie produsul tuturor. A lucrat toată lumea din sistem, începând de la proprietarul mic de pădure, autorităţi, până la Academia Română“, a declarat Dan Popescu, secretar de stat în Ministerul Mediului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau