Economia pe scurt
Dimensiune font:
Noi puncte fixe de control al valabilităţii rovinietei * În top la creşterea economică *
3,4 milioane de consumatori de gaze naturale
Noi puncte fixe de control al valabilităţii rovinietei
Două noi puncte fixe de control al valabilităţii rovinietei au fost puse în funcţiune începând de marţi, pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA. Până la data de 9 iunie 2015 controlul valabilităţii rovinietei se realiza prin intermediul a 72 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control, prin intermediul personalului cu drept de verificare a deţinerii rovinietei valabile aparţinând IGPR, ISCTR şi prin intermediul personalului CNADNR în punctele de trecere a frontierelor. Potrivit CNADNR, cele două puncte noi puse în funcţiune marţi sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto.
În top la creşterea economică
România şi Cehia au avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în primul trimestru din 2015 comparativ cu primul trimestru al anului trecut, datorită unui avans de 4,2% fiecare, a anunţat marţi Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), transmite AFP. În cazul Uniunii Europene, Produsul Intern Brut a crescut cu 1,5% în ritm anual în primele trei luni ale acestui an, iar zona euro a înregistrat o creştere economică de 1% în primul trimestru al acestui an comparativ cu primul trimestru al anului trecut. În primul trimestru din 2015 comparativ cu precedentele trei luni, România şi Cipru au avut a doua mare creştere economică din UE, 1,6%, fiind devansate doar de Cehia care a înregistrat o creştere de 3,1%. Aceasta în condiţiile în care în zona euro şi în Uniunea Europeană, Produsul Intern Brut a crescut în primul trimestru din 2015 cu 0,4%.
3,4 milioane de consumatori de gaze naturale
Consumul de gaze naturale în România a avut o evoluţie descrescătoare din anul 2009 până în 2014, dar numărul de consumatori a crescut până la 3,4 milioane, din care 3,2 milioane reprezentau consumatori casnici, potrivit datelor prezentate, marţi, într-un forum pe teme energetice, de Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. „În anii 2010, 2011 şi 2012 am avut, în România, un vârf al consumului de gaze naturale, iar în anii 2013 şi 2014 a existat o scădere accentuată. Media anilor 2010-2012 se situează la 14 miliarde metri cubi, iar media ultimilor doi ani a ajuns la 12 miliarde metri cubi. Acest lucru se asimilează cu programul de liberalizare a preţurilor. De asemenea, numărul de clienţi de pe piaţa gazelor naturale este într-o continuă creştere. Astfel, dacă în 2009 erau 2,9 milioane de consumatori, în 2014 s-au înregistrat aproape 3,4 milioane de consumatori pe piaţa gazelor naturale“, a menţionat Havrileţ.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau