Economia pe scurt
Dimensiune font:
Peste 3.000 de firme noi cu capital străin * Doar 80 de kilometri de autostradă, daţi în folosinţă în 2015 * Investigaţii europene la aeroporturi din România
Peste 3.000 de firme noi cu capital străin
Numărul societăţilor nou înfiinţate cu participare străină la capitalul social subscris a fost, în primele şase luni ale anului, de 3.054, dintre care 507 în luna iunie, arată datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Capitalul social subscris de cele 3.054 de societăţi a fost de 19,48 milioane de dolari, din care 1,95 milioane de dolari (aproape 7,78 milioane lei) în luna iunie 2015. Cele mai multe societăţi noi cu participare străină la capitalul social subscris înfiinţate în 2015 s-au înregistrat în luna martie — 616, având un capitalul social subscris de peste 7,97 milioane dolari. Cele mai multe înmatriculări de societăţi cu participare străină la capitalul social, în luna iunie 2015, s-au înregistrat în municipiul Bucureşti — 180, având un capital social subscris de 343.032 dolari (peste 1,361 milioane lei). Pe următoarele locuri s-au situat judeţele Ilfov — cu 45 de înmatriculări, Timiş — 36 de înmatriculări, şi Cluj — 31 de înmatriculări.
Doar 80 de kilometri de autostradă, daţi în folosinţă în 2015
Directorul general al Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat că anul acesta ar putea fi daţi în folosinţă între 80 şi 84 de noi kilometri de autostradă, însă a atras atenţia că aceste cifre sunt condiţionate de evoluţia lucrărilor pe şantier şi de finalizarea înainte de termen a tronsonului Lugoj - Deva Lotul 2, de 17 kilometri, dar şi de inaugurarea Lotului 4 Lugoj-Deva, de 22 de kilometri, unde au existat „probleme de coşmar“. De asemenea, Neaga acordă şanse maxime construcţiei Autostrăzii Comarnic — Braşov şi crede că în cursul acestui an se vor semna contractele pentru execuţia „capetelor“ acesteia, iar în 2016 se va licita „partea de mijloc“.
Investigaţii europene la aeroporturi din România
Comisia Europeană a iniţiat două investigaţii aprofundate separate pentru a stabili dacă măsurile adoptate în favoarea a două aeroporturi din Transilvania, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş (aflate în proprietatea statului) şi a transportatorilor aerieni care le utilizează (în principal Wizz Air) sunt conforme cu normele Uniunii Europene privind ajutoarele de stat, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar. Investigaţiile vizează îndeosebi taxele de marketing plătite companiei Wizz Air de către Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi tarifele aeroportuare reduse oferite de Aeroportul Transilvania Târgu Mureş transportatorilor aerieni care operează zboruri de pe aeroportul respectiv. În plus, în cadrul investigaţiei, Comisia va examina şi subvenţiile primite, la rândul lor, de aeroporturi din partea autorităţilor locale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau