Economia pe scurt
Dimensiune font:
ANAF rambursează TVA în valoare de 1,55 miliarde de lei * Piaţa de leasing financiar a ajuns la 769 milioane euro * Restanţe de 14 miliarde de lei la companiile în insolvenţă
ANAF rambursează TVA în valoare de 1,55 miliarde de lei
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează, în luna august, TVA în valoare de 1,55 miliarde de lei, aferentă deconturilor pentru care există decizie de rambursare aprobată. „În selecţia lunii august, au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA, soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date DNOR (deconturi de TVA cu sume de rambursat - n. r.) până la data de 10.07.2015, excepţie făcând deconturile de TVA aferente operaţiunilor de import soluţionate până la 27.07.2015“, se spune în comunicatul instituţiei.
Piaţa de leasing financiar a ajuns la 769 milioane euro
Piaţa de leasing financiar a urcat cu 16% în primul semestru, la 769 milioane euro, susţinută în continuare de vehicule, care au înregistrat o creştere de 18%, fiind totodată finanţate mai multe echipamente de construcţii şi echipamente medicale, a anunţat ALB România. Finanţările pentru autoturisme şi vehicule comerciale au totalizat 596 milioane euro, reprezentând 77,5% din totalul pieţei, echipamentele au atras 154 milioane euro (20%), iar pe segmentul imobiliar s-au acordat finanţări de 19 milioane euro (2,5%). „Rezultatele primului semestru ne confirmă aşteptările pentru o evoluţie pozitivă a pieţei de leasing în 2015, în cadrul unui climat favorabil creşterilor pe toate domeniile importante pentru economie. Piaţă auto a fost finanţată prin leasing financiar cu 600 de milioane de euro în primul semestru al acestui an, segmentul vehiculelor fiind în continuare principalul motor de creştere al industriei“, a declarat într-un comunicat Felix Daniliuc, preşedintele ALB.
Restanţe de 14 miliarde de lei la companiile în insolvenţă
Firmele aflate în insolvenţă şi cele în faliment aveau la sfârşitul lunii iunie restanţe de 14 miliarde de lei, în contul creditelor contractate de la bănci, ceea ce reprezintă 46% din întârzierile la plată ale debitorilor firme. Potrivit datelor BNR analizate de zf.ro, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, restanţele au scăzut cu 200 milioane de lei, iar ponderea în totalul întârzierilor la plată ale debitorilor firme a scăzut cu trei puncte procentuale. Numărul companiilor aflate în insolvenţă se ridica la finele lunii iunie la circa 3.400 de companii, cu 400 mai puţin faţă de perioada corespunzătoare din 2014, în timp ce numărul firmelor aflate în faliment a urcat cu circa 1.500 la 5.984 de companii. În ultimii cinci ani, peste 100.000 de firme au intrat în insolvenţă, însă în foarte puţin cazuri planurile de organizare au dat rezultatele dorite.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau