Economia pe scurt
Dimensiune font:
10,8 miliarde de dolari, comenzi la Uber * Plăţile refuzate de bănci sunt tot mai puţine * Nouă conducere la SIF Banat-Crişana
10,8 miliarde de dolari, comenzi la Uber
Uber Technologies anticipează pentru acest an comenzi în valoare de 10,84 miliarde de dolari şi de 26,12 miliarde de dolari în 2016, prin intermediul serviciului online de taximetrie al companiei, potrivit unei prezentări recente destinate investitorilor potenţiali. Compania, care operează în peste 50 de ţări, păstrează 20% din veniturile aduse de comenzi, potrivit unei prezentări confidenţiale pregătite de bancheri chinezi pentru atragerea investitorilor. În baza acestor date, Uber ar urma să obţină în 2015 venituri de circa 2 miliarde de dolari, conform calculelor Reuters. Prezentarea, care include date inclusiv pe luna iunie, arată dezvoltarea explozivă a companiei cu o istorie de şase ani, Uber fiind evaluată de investitori la 50 de miliarde de dolari, mai mult decât oricare altă companie privată din sectorul tehnologiei la nivel mondial.
Plăţile refuzate de bănci sunt tot mai puţine
Plăţile cu instrumente de debit refuzate de bănci în iulie 2015 au scăzut cu 6,2% faţă de luna precedentă, totalizând 448,334 milioane de lei, reiese din datele colectate la Centrala Incidentelor de Plăţi din Banca Naţională a României. Cele mai multe sume refuzate au fost raportate, în iulie 2015, pentru plăţi cu bilete la ordin, 97,5%, respectiv 437,382 milioane lei, în scădere cu cu 5,58% comparativ cu iunie. La plăţile cu cecuri, sumele refuzate la plată au scăzut cu 19,23%, de la 13,493 milioane de lei în iunie, la 10,899 milioane de lei în iulie. Numărul de plăţi refuzate a scăzut cu 3%, ajungând la 7.677, de la 7.919 cu o lună în urmă. În acelaşi timp, numărul de persoane aflate în interdicţie bancară a scăzut la 127 în iulie 2015, de la 143 în iunie.
Nouă conducere la SIF Banat-Crişana
Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat modificarea componenţei conducerii SIF Banat-Crişana (SIF1), prin numirea lui Drăgoi Bogdan-Alexandru în funcţia de director general şi a lui Avrămoiu Octavian în funcţia de director general adjunct, informează societatea de investiţii financiare printr-un comunicat remis Agerpres. „Avizul ASF este în conformitate cu Hotărârea nr. 3/14.07.2015 a Consiliului de Administraţie al SIF Banat-Crişana, prin care a fost votată noua conducere a societăţii“, se menţionează în comunicat. De asemenea, din componenţa conducerii SIF Banat-Crişana mai fac parte Grigore Aurelia Gabriela, director general adjunct Operaţiuni, şi Sferdian Teodora, director general adjunct Dezvoltare. Bogdan Drăgoi şi Octavian Avrămoiu sunt şi membrii ai Consiliului de Administraţie al SIF1, fiind aleşi de Adunarea Generală a Acţionarilor şi avizaţi de către ASF.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau