Economia pe scurt
Dimensiune font:
480 de produse tradiţionale sunt atestate * Scădere majoră a valorii tranzacţiilor de pe Bursă * Raportări financiare neobişnuite la Wizz Air România * Prejudiciu record la Fisc
480 de produse tradiţionale sunt atestate
Ministerul Agriculturii a atestat până în prezent 480 de produse tradiţionale, judeţele Braşov şi Maramureş aflându-se în top cu 143, respectiv 56 de produse, în timp ce 15 judeţe nu deţin niciun un produs atestat, a declarat Viorel Morărescu, director general în MADR. „Până la această dată avem atestate 480 de produse tradiţionale şi alte 10 dosare în lucru. Reatestarea continuă până când vom avea suficiente produse în piaţă, dar şi în funcţie de solicitările consumatorilor. Pot spune că produsele atestate după noua legislaţie sunt mult mai apreciate, iar cei care produc spun că le-au crescut vânzările cu 20-25%. Este foarte important că aceşti producători nu fac rabat de la calitate“, a subliniat Viorel Morărescu, citat de Agerpres. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, cele mai mult de produse tradiţionale atestate sunt în judeţul Braşov, respectiv 143 de produse, acesta fiind urmat de judeţele Maramureş, cu 56 de produse, Alba - 46, Argeş - 33, Satu Mare - 26, Botoşani - 23 şi Covasna - 20.
Scădere majoră a valorii tranzacţiilor de pe Bursă
Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni realizate în această săptămână la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a scăzut cu 24,48% comparativ cu săptămâna precedentă, până 106,94 milioane de lei, cele mai importante schimburi fiind realizate pe titlurile Romgaz, relevă analiza Puls Capital. Valoarea totală tranzacţionată s-a ridicat în perioada menţionată la 288,02 milioane de lei. Tranzacţiile cu obligaţiuni s-au cifrat la 175,79 milioane de lei, cele cu produse structurate la 5,28 milioane de lei, iar cele cu unităţi de fond la 0,01 milioane de lei.
Raportări financiare neobişnuite la Wizz Air România
Wizz Air România a avut anul trecut o cifră de afaceri 0, pierderi de 27 de milioane de lei şi un număr mediu de 300 de angajaţi, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe şi citate de zf.ro. Raportările financiare oficiale ale companiei sunt neobişnuite, întrucât Wizz Air este cel mai mare operator aerian din România după numărul de pasageri, depăşind operatorul aerian de stat Tarom. Compania aeriană low cost a transportat în 2014 un număr record de 3,9 milioane de pasageri din şi spre România. Spre comparaţie, compania naţională Tarom, care a transportat 2,3 milioane de pasageri anul trecut, a avut o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei, circa 2.000 de salariaţi şi pierderi de 110 milioane lei.
Prejudiciu record la Fisc
Inspectorii ANAF au stabilit un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei, în urma controalelor susţinute la producătorii de textile, care, pentru a nu plăti taxe, au declarat pierderi de 70 de milioane de lei. Potrivit unui răspuns formulat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) la solicitarea Mediafax, în urma verificărilor la producătorii de textile, începând cu anul 2014, a fost identificat un prejudiciu care depăşeşte 30 de milioane de lei. În plus, inspectorii au stabilit şi faptul că, pentru a nu avea profit, aceştia declaraseră, în mod nejustificat, prin artificii contabile, pierderi în valoare totală de peste 70 de milioane de lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau