Economia pe scurt
Dimensiune font:
România poate exporta anual 4,5 milioane de ovine * Discuţii pentru un nou mecanism de impozitare al maşinilor * Rata malware-ului în email-uri a continuat să crească * Reducere cu o treime a bonusurilor la Volkswagen
România poate exporta anual 4,5 milioane de ovine
România ar putea exporta peste 4,5 milioane de ovine în ţările arabe, din care un milion de ovine vor fi preluate de Iordania, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. „Am vizitat recent un hub, într-o zonă din Iordania, unde vor fi pregătite milioane de ovine pentru export în ţările arabe din zonă. Se estimează că din România vor fi preluate un milion de ovine, deoarece calitatea acestora este foarte bună, fiind asimilată cu calitatea ovinelor din Iordania. În urma analizei efectuate reiese că 4,5 milioane de ovine pot fi exportate anual din România, iar dacă un milion pot pleca acum către Iordania mai avem marjă de export suficientă şi pentru ţările arabe“, a explicat Irimescu.
Discuţii pentru un nou mecanism de impozitare al maşinilor
Numărul total de autovehicule aflate în circulaţie în România a crescut în 2008- 2014 cu 21%, ajungând la 4,9 milioane de autovehicule, însă cea mai mare parte a acestei creşteri a venit din importurile de maşini second-hand, arată o analiză a PwC România. În prezent, trei sferturi din autoturismele vândute în România sunt second-hand. În aceste condiţii, vârsta medie a parcului auto naţional a crescut de la 7,7 ani în 2008 la 12,9 ani în 2014, cu 4,6 ani mai mare decât vârsta medie a parcului auto din Uniunea Europeană. În acelaşi timp, ponderea autovehiculelor mai noi de 2 ani a scăzut de la 22% din totalul parcului auto la doar 4%. „Constatăm că în ultimii 6 ani, de când formula taxei de primă înmatriculare a fost pusă în acord cu regulile comunitare, parcul auto din România a îmbătrânit simţitor, astfel încât, continuând în ritmul actual, vârsta medie a parcului auto va creşte la 14 ani până în 2020, ducând la creşterea emisiilor poluante, dar şi punând probleme de siguranţa traficului“, a declarat Daniel Anghel, Partener, Consultanţă Fiscală, PwC România, unul dintre autorii analizei.
Rata malware-ului în email-uri a continuat să crească
În primele două luni, rata malware-ului în email-uri a continuat să crească, distribuirea fiind cel mai întâlnit tip de înşelătorie în social media, se arată într-un raport al Symantec Intelligence. „În primele două luni ale anului 2016, rata malware-ului în email-uri a continuat să crească, iar distribuirea manuală a rămas cel mai întâlnit tip de înşelătorie în social media, în timp ce numărul atacurilor de tip spam şi phishing au fost în scădere. În total, unul din 125 email-uri au conţinut malware şi aproximativ 1.749 de atacuri web au fost blocate zilnic. În ceea ce priveşte social media, înşelătoriile distribuite manual au continuat să fie cele mai frecvente şi au reprezentat aproape 56% din toate atacurile din social media“, se arată în raport.
Reducere cu o treime a bonusurilor la Volkswagen
Conducerea Volkswagen a acceptat o reducere cu cel puţin 30% a bonusurilor, au declarat miercuri, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, în condiţiile în care grupul german trece adoptă reduceri de costuri, din cauza scandalului emisiilor. Landul Saxonia Inferioară, al doilea mare acţionar al Volkswagen, vrea renunţarea totală la bonusurile ce urmau să fie acordate managerilor de top, în timp ce sindicatele cer reducerea sau anularea compensaţiilor. Sunt discutate şi măsuri de reducere a plăţilor variabile, susţin sursele. Reprezentanţii VW nu au comentat informaţia.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau