Economia pe scurt
Dimensiune font:
ANAF va elimina timbrul extrajudiciar * Veniturile PayPoint în România au crescut cu 8,5% *
Mai multe autorizaţii de construire
ANAF va elimina timbrul extrajudiciar
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu va mai solicita timbrul extrajudiciar persoanelor care cer administraţiilor financiare eliberarea certificatelor şi adeverinţelor. „Măsura care urmează să fie luată în scurt timp se află în momentul de faţă pe circuitul de aprobare şi elaborare a actului normativ şi se adresează exclusiv contribuabililor. Banii colectaţi la buget de pe urma achitării acestei taxe nu reprezintă un venit semnificativ, de care nu ne putem lipsi, atunci când punem în balanţă efortul depus de contribuabili. De acum, eliberarea certificatelor şi a adeverinţelor va fi un proces mult simplificat de care vor beneficia foarte mulţi oameni“, a declarat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu. Eliminarea timbrului extrajudiciar va permite contribuabililor să solicite prin mijloace electronice eliberarea certificatelor şi adeverinţelor.
Veniturile PayPoint în România au crescut cu 8,5%
Operatorul britanic de plăţi PayPoint a obţinut în România venituri de 30,67 milioane lire sterline în anul fiscal încheiat la 31 martie, în creştere cu 8,5% de la 28,26 milioane lire în anul fiscal precedent. PayPoint a înregistrat pe plan local, în decursul anului fiscal trecut, un volum de 53,5 milioane de tranzacţii de plăţi ale facturilor, în creştere cu 36,8% comparativ cu anul precedent. Totodată, au fost raportate creşteri şi pe celelalte segmente de plăţi, de la cel al încărcării electronice a cartelelor telefonice preplătite, în contextul general al unei pieţe aflate în declin, şi până la segmente mai nou adăugate în portofoliul PayPoint, precum transferul de bani sau plata contravalorii rovinietei, se arată într-un comunicat al companiei.
Mai multe autorizaţii de construire
Numărul autorizaţiilor de construire pentru locuinţe a crescut cu 3,1% în aprilie
Un număr de 3.355 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate în aprilie 2015, în creştere cu 3,1% faţă de luna martie, dar în scădere cu 0,5% faţă de luna aprilie 2014, potrivit datelor anunţate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Din totalul autorizaţiilor pentru construirea de clădiri rezidenţiale eliberate în aprilie, 65,3% sunt pentru zona rurală. Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (+126 autorizaţii), Nord-Vest (+49), Sud-Vest Oltenia (+46) şi Vest (+35). Scăderi au fost în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (-100 autorizaţii), Nord-Est (-44), Centru (-6) şi Sud-Est (-4).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau