Economia pe scurt
Dimensiune font:
BCR opreşte temporar sistemul informatic * Studii de fezabilitate pentru două variante ocolitoare * Economia Elveţiei s-a contractat în prima oară în ultimii 4 ani şi jumătate
BCR opreşte temporar sistemul informatic
Banca Comercială Română (BCR) va opri pentru efectuarea unor actualizări, în noaptea de duminică spre luni, sistemul informatic care gestionează operaţiunile cu carduri, automatele de schimb valutar şi aparatele multifuncţionale, a anunţat banca. Sistemul nu va funcţiona între orele 22.00 şi 24.00. Totodată, serviciile de Internet, mobile şi phone banking, împreună cu cel de notificare a operaţiunilor nu vor fi disponibile de duminică, ora 22.00, până luni, ora 12.00. BCR recomandă clienţilor să-şi programeze din timp toate operaţiunile bancare pe care trebuie să le efectueze în această perioadă.
Studii de fezabilitate pentru două variante ocolitoare
Firma Egis România va efectua, în termen de patru luni, studiile de fezabilitate pentru construcţia variantelor de ocolire a oraşelor Comarnic şi Buşteni, situate pe DN1 (E60), pe Valea Prahovei. Pentru aceste lucrări, firma a semnat două contracte de 128.900 lei fiecare, fără TVA, cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). „Având în vedere faptul că acest drum este deschis traficului internaţional, iar intensitatea traficului pe DN 1 este în continuă creştere şi datorită faptului că drumul face legătura între două mari oraşe, Bucureşti, respectiv Braşov, s-a impus realizarea unor studii de fezabilitate ce vor avea ca scop principal studierea realizării variantelor de ocolire a oraşelor Buşteni şi Comarnic, necesare pentru creşterea capacităţii de trafic pe tronsonul aflat pe Valea Prahovei“, arată CNADNR, într-un comunicat. Finanţarea contractelor este asigurată de la bugetul de stat.
Economia Elveţiei s-a contractat în prima oară în ultimii 4 ani şi jumătate
Economia Elveţiei s-a contractat în primul trimestru pentru prima oară în ultimii patru ani şi jumătate, cu 0,2% faţă de trimestrul anterior, din cauza aprecierii francului care a afectat cererea din străinătate pentru produsele farmaceutice şi echipamentele fabricate în ţară. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, PIB-ul Elveţiei a crescut cu 1,1%, potrivit datelor Departamentului Federal pentru Afaceri Economice, Educaţie şi Cercetare, relatează MarketWatch. Datele sunt sub aşteptările analiştilor, care anticipau pentru primul trimestru o contracţie de 0,1% faţă de trimestrul precedent şi o creştere de 1,6% raportat la intervalul similar din 2014. Analiştii au anticipat că economia elveţiană se va contracta, după ce Banca Naţională a Elveţiei a eliminat în ianuarie, după trei ani şi jumătate, limita de apreciere a francului, de 1,2 unităţi pentru un euro. În urma eliminării acestui prag, francul s-a apreciat cu circa 12%. Zona euro este principalul partener comercial al Elveţiei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau