EXCLUSIV Fabrică de seringi vândută pe bucăţi
Dimensiune font:
Fiscul va organiza în această lună o licitaţie pentru valorificarea bunurilor debitoarei Genko Med Group * firma din Suceava este un important producător de seringi, care a acumulat datorii la bugetul de stat de peste 7,9 milioane de lei * de la finele lui 2014, s-a instituit sechestru pe mai multe bunuri ale societăţii comerciale
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a anunţat o importantă licitaţie pentru această lună. Astfel, pe 26 august se va încerca valorificarea mai multor bunuri mobile şi a unui imobil deţinut de SC Genko Med Group SA. Cea mai valoroasă proprietate scoasă la licitaţie este o hală a Fabricii de seringi, cu o suprafaţă de 5.638 de metri pătraţi şi spaţii de birouri administrative care ajung la 626 de metri pătraţi.
Topul datornicilor la bănci EXCLUSIV
Clădirea este situată în municipiul Suceava, strada Calea Unirii, nr.22, iar preţul de pornire la licitaţie este de aproape 1,5 milioane de lei, fără TVA. Alături de construcţie, va fi scos la licitaţie şi un teren aferent de peste 3.100 de metri pătraţi, iar valoarea de pornire la licitaţie este de peste 103.000 lei. Totodată, vor mai fi scoase la vânzare încă două maşini de măsurat şi tăiat fire. Valoarea totală a celor două bunuri este de aproape 290.000 de lei, fără TVA.
Datorii de peste 7,9 milioane de lei
La finele anului trecut, Fiscul a pus sechestru pe aceste bunuri mobile şi imobile în contul datoriilor neachitate la bugetul de stat.
„Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până la termenul de vânzare sau, în cazul vânzării prin licitaţie, până în ziua precedentă termenului de vânzare: oferte de cumpărare. În cazul vânzării la licitaţie, dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei; împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant; pentru persoanele juridice de naţionalitate română, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului; pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; pentru persoanele fizice romane, copie de pe actul de identitate; dovada emisă de creditorii fiscali că nu au obligaţii fiscale restante, urmând să se prezinte la data stabilită pentru vânzare şi la locul fixat în acest scop“, se arată în anunţul de vânzare.
Potrivit bilanţului fiscal din 2014, firma care are ca domeniu de activitate „producţia de dispozitive, aparate şi instrumente medicale şi de laborator“ a avut o cifră de afaceri de 1,5 milioane de lei, în timp ce pierderile au depăşit 2,7 milioane de lei. Compania a avut, în medie, 60 de angajaţi, iar datoriile totale raportate pentru finele lui 2014 ajungeau la peste 7,9 milioane de lei. Afacerile firmei au scăzut cu aproape un milion de lei, faţă de 2013.
Firmele din Iaşi fac bani peste hotare
În urmă cu un an, salariaţii firmei Genko Med Group au sesizat sindicatul deoarece aveau salarii restante de mai bine de jumătate de an. „Angajaţii firmei merg la serviciu, îşi fac datoria cu bună-credinţă, firma nu şi-a redus programul, nu are stocuri de produse finite, lucrează pe comenzi şi are comenzi. Cei de la Genko Med Group au găsit cea mai bună soluţie: îşi vând cea mai mare parte din producţie în străinătate, pentru a nu fi urmărit firul plăţilor, conturile din România fiind goale”, susţinea la acea dată preşedintele filialei Suceava a Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, Traian Pădureţ. Sindicatul a acţionat în instanţă angajatorul pentru a recupera salariile restante.
FOTO Randamentul aurului negru EXCLUSIV
Fabrica de seringi aparţine firmei cu capital italian Genko Med Group SRL Suceava, care în 2007 a preluat 98,76% din pachetul de acţiuni al SC Famos SA.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau