EXCLUSIV Marii câştigători de contracte reduse
Dimensiune font:
O inventariere a celor mai importante contracte parafate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în acest an, arată ce firme au pus mâna pe cele mai importante lucrări în Moldova * totodată, la mai toate contractele valoarea de adjudecare este cu mult redusă faţă de cea estimată de reprezentanţii companiei de stat * cele mai multe documentaţii fac referire la studii tehnice
O analiză a contractelor atribuite de Compania Naţională de Autostradă şi Drumuri Naţionale din România pentru investiţiile din Regiunea de Nord-Est arată ce firme au pus mâna pe cele mai importante investiţii, în acest an. Perioada adusă în prim plan este cea de la debutul lui 2015 şi sunt vizate contractele înregistrate în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP).
Cel mai recent contract parafat vizează revizuirea studiilor pentru „Autostrada Târgu Mureş – Ditrău”. „Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale anunţă că a fost semnat contractul de servicii Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru «Autostrada Târgu Mureş – Ditrău». Contractul a fost atribuit Asocierii Aecom Ingenieria SRL - Consitrans SRL - Search Corporation SRL şi are o valoare totală de 22.713.614,42 lei fără TVA“, se arată în comunicatul CNADNR.
Fondurile sunt în proporţie de 15% de la bugetul de stat, restul este acoperit din bani comunitari. Durata contractului este de 17 luni, iar valoarea de atribuire este cu mult sub cea estimată iniţial. Practic, oficialii CNADNR au anunţat un cost de peste 33,2 milioane de lei, fără TVA, iar după analiza a patru oferte, contractul a fost atribuit consorţiului care a venit cu o ofertă de 22,7 milioane de lei, fără TVA.
Un alt contract atribuit în primăvară este cel care vizează realizarea studiului de fezabilitate la „Pod peste Prut la Ungheni“. Valoarea estimării iniţiale a fost de 2,1 milioane de lei, fără TVA, iar într-un final contractul a fost atribuit companiei Expert Proiect 2002 SRL, care a venit cu o ofertă de 785.728 lei, fără TVA. Un alt studiu de fezabilitate, pentru „Varianta de Ocolire a oraşului Dorohoi“ a fost atribuit la aproape o treime din valoarea estimată iniţial. Concret, contractul a fost câştigat de NV Construct SRL cu un preţ de 360.690 de lei, fără TVA, iar estimarea iniţială era de peste 920.000 de lei, fără TVA.
Unul dintre cele mai importante contracte atribuite de CNADNR pentru Regiunea de Nord-Est este cel de construire a variantei de ocolire a municipiului Bacău. Pentru acest contract de aproape 600 de milioane de lei, fără TVA, au fost primite 10 oferte, dar au fost admise doar două. În final, la 1 aprilie 2015, a fost atribuit contractul către EKO Insaat VE TIC AS, valoarea finală fiind de aproape 400 de milioane de lei.
La începutul anului, un contract de peste 21,6 milioane de lei a fost atribuit pentru achiziţia de indicatoare rutiere şi mijloace de semnalizare rutieră pentru reţeaua de drumuri naţionale gestionată de Direcţia Regională de Drumuri. Contractul a fost câştigat de SC Loial Impex SRL, SC Vesta Investment SRL şi SC Ipa SA, dar valoarea nu a fost redusă drastic faţă de estimarea iniţială.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau