Firme de IT care au pus mâna pe bani europeni
Dimensiune font:
Peste 10% din cererile de finanţare depuse pe o linie de finanţare a Programului Operaţional Competitivitate 2014- 2020 au fost înaintate de membri ai Clusterului Euronest ICT * apelul este deschis în continuare, termenul fiind prelungit până la data de 29 februarie
Oficialii Clusterului Euronest ICT au anunţat că, până în prezent, 14 din cele 120 de aplicaţii depuse în cadrul Acţiunii 2.2.1 – Sprijinirea creşterii valorii adăugate generate de sectorul TIC şi a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere a Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, 14 sunt ale membrilor forului din Moldova. „Aplicaţiile acoperă o gamă largă de domenii – de la medicină, la situaţii de urgenţă, educaţie, transport, resurse umane, soluţii pentru managementul afacerilor – şi pot contribui la creşterea calităţii serviciilor publice şi private din Regiunea Nord-Est“, au transmis reprezentanţii Clusterului Euronest ICT.
Printre proiectele care au obţinut finanţare se numără „Platforma inovativă de stimulare şi instruire bazată pe mecanisme de inteligenţă artificială, cu aplicabilitate în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă“, depus de SC Autonomous System SRL, dar şi „README – Aplicaţie interactivă, inovativă, de evaluare a lizibilităţii textelor în limba română şi de îmbunătăţire a stilului de redactare“, ce va fi implementat SC Cognos Business Consulting.
Motoarele cercetării-dezvoltării în Iaşi EXCLUSIV
Open Gov SRL va derula proiectul „Arksense- Platformă informatică de analiză în timp real a fluxurilor de persoane bazată pe algoritmi de inteligenţă artificială şi prelucrare inteligentă de informaţii pentru afaceri şi mediul guvernamental“, iar Red Point Software Solutions SRL va implementa „Logis- Cercetarea şi dezvoltarea unui sistem inovativ de e-learning dedicat mediilor de învăţământ universitar şi preuniversitar“.
O „Soluţie de inovaţie de recrutare online“ va propune Structural Management Solutions SRL, iar Bion Advanced Support Team SRL va dezvolta o soluţie inovatoare de management a capitalului uman, destinată pieţii româneşti. Pe de altă parte, Art Design SRL concepe o „Bibliotecă de date geo-spaţiale şi servicii GIS în cloud“. Greensoft SRL va derula o „Platformă-web pentru realizarea profilelor genetice -RoADN“, iar Industrial MB Plus SRL a primit finanţare pentru „TRAVEL 365”. Proiectul „Margo- un start pentru IMM-uri competitive“ va fi realizat de Yuka Mobili SRL. Romsoft SRL a primit finanţare pentru „Ecosistem multifuncţional pentru integrarea serviciilor medicale de tip «self-management» disease“.
Apelul este deschis în continuare, termenul de depunere fiind prelungit până la data de 29 februarie 2016. Consultanţa pentru companii este asigurată de personalul tehnic al Clusterului. Dosarele de finanţare se depun online.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau