Formare profesională pentru persoane vulnerabile din Moldova
Dimensiune font:
Peste 1.100 de locuitori din Regiunea de Nord-Est au fost instruiţi în domenii de activitate precum construcţii şi cel social * aceştia fac parte, acum, dintr-o reţea de incluziune socială prin intermediul căreia îşi pot găsi mai uşor un loc de muncă
Timp de 19 luni, 1.456 de persoane din regiunile Nord-Est şi Sud-Est au fost formate în cadrul proiectul „Reţea de incluziune socială pe pentru responsabilizarea mediului de afaceri, îmbunătăţirea accesului şi participarea grupului vulnerabile pe piaţa muncii- ACCES“.
Iaşul, lider pe piaţa spaţiilor de birouri
„În proiect au fost incluse 1.176 de persoane din Regiunea de Nord-Est şi 280 din Regiunea de Sud-Est. Dintre acestea, 544 de persoane au fost de etnie romă. Am avut 45 de tineri peste 18 ani care au părăsit sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului. Totodată, au fost incluse 195 cu persoane din familii cu peste 2 copii şi 115 cu familii monoparentale. Am avut la formare 557 de femei, iar peste 530 de persoane au avut vârste peste 45 de ani“, a detaliat Bogdan Palade, manager de proiect, reprezentant al Conest SA.
Calificare în meserii din construcţii
Cei mai mulţi beneficiari au fost calificaţi în meserii din domeniul construcţiilor precum: zugrav, pavatori, asfaltatori, maşinişti, tinichigii în construcţii şi finisorii. „În domeniul construcţiilor ne lovim de o lipsa de forţă de muncă atât calificată, cât şi necalificată. Prin acest proiect ne-am dorit să realizăm o legătură între grupurile defavorizate, care au fost calificate şi care pot fi atrase cu succes pe piaţa muncii“, a mai afirmat managerul de proiect.
Motoarele cercetării-dezvoltării în Iaşi EXCLUSIV
Totodată, au mai fost calificaţi peste 480 de beneficiari în domeniul social, precum babysitter, infirmiere sau îngrijitori bolnavi la domiciliul. Toate persoanele calificate sunt incluse într-o bază de date, iar companiile interesate pot accesa aceste informaţii pentru a beneficia de personal angajat în proiectele pe care le derulează. „Toate disciplinele au prezentat interes, mai ales practica pe utilaje. În eventualitatea că voi găsi un loc de muncă în acest domeniu, îmi va fi de mare folos practica făcute pe utilaje, cât şi noţiunile teoretice învăţate“, a susţinut un absolvent al cursurilor de formare organizate de SC Roglas SRL Neamţ.
Cine a implementat proiectul
Proiectul „Reţea de incluziune socială pe pentru responsabilizarea mediului de afaceri, îmbunătăţirea accesului şi participarea grupului vulnerabile pe piaţa muncii- ACCES“ a fost derulat de firma Conest Iaşi, alături de Asociaţia Partener, SC Roglas SRL Neamţ, Global Turism SRL Botoşani, Publiconstruct SRL Suceava şi Expert Construct Litoral SRL Constanţa.
Valoarea totală a proiectului a fost de 10,9 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă a ajuns la peste 9,5 milioane de lei. Finanţarea a fost asigurată prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – axa prioritară 6- „promovarea incluziunii sociale“. Perioada de implementare a fost aprilie 2015- noiembrie 2015.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau