Iaşul, în topul aplicanţilor în programul Start-Up Nation
Dimensiune font:
4.703 planuri de afaceri au fost înscrise până vineri în programul Start-Up Nation, iar băncile care au depus oferte pentru a fi parteneri sunt Banca Transilvania, CEC Bank şi BCR, a declarat Ilan Laufer, ministrul pentru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.
„Proiectele pot fi depuse până pe 14 iulie. Până acum avem 12.273 de conturi, 4.703 planuri de afaceri înscrise, 11.127 de locuri de muncă noi asumate, din care 8.741 locuri de muncă pentru absolvenţi şomeri şi persoane defavorizate, ceea ce arată că era absolut necesar să luăm aceste măsuri pentru încurajarea tinerilor“, a spus ministrul, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, 45,8% dintre cei care au aplicat sunt femei şi 54,2% bărbaţi, iar 72 dintre proiecte au caracter inovativ. Cei mai mulţi aplicanţi sunt din Bucureşti, respectiv 658, urmaţi de cei din Cluj - 499, Timiş - 263 şi Iaşi - 235.
„Mesajul meu pentru potenţialii beneficiari este să aplice. Nu e nici acum prea târziu, mai este timp să creeze o firmă“, a continua Laufer.
Potrivit acestuia, ministerul a primit trei oferte din partea băncilor care vor să fie partenere în acest proiect, acestea fiind Banca Transilvania, CEC Bank şi Banca Comercială Română (BCR).
Ce-şi propune programul
Programul Start-Up Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, la ora 10:00, iar potenţialii beneficiari vor înscrie online planurile de afaceri timp de 30 de zile. Programul are o alocare de 1,7 miliarde de lei, din surse bugetare naţionale şi fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obţine este de maximum 200.000 de lei.
Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimează finanţarea a 10.000 de firme nou înfiinţate, care vor crea cel puţin 10.000 de noi locuri de muncă.
La începutul lunii iunie, Ilan Laufer preciza că, pentru a beneficia de acest program prima condiţie este înfiinţarea unei societăţi comerciale după data de 1 ianuarie 2017. A doua condiţie este crearea a cel puţin un loc de muncă pe care antreprenorul să îl menţină pentru o perioadă de doi ani. „Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. Nu este un lucru pe care îl încurajez, dar cred că în România există mulţi tineri, şi bărbaţi, şi femei, care într-adevăr văd o speranţă în programul Start-Up Nation şi unii dintre ei nu dispun de capital propriu, iar acest program oferă finanţare 100% nerambursabilă. Aceasta nu înseamnă că, dacă aveţi un plan de afaceri de peste 200.000 de lei nu puteţi veni cu propriul plan de afaceri“, a precizat Laufer.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau