Inspectorii de la Fisc au pus tunurile pe contribuabilii ieşeni
Dimensiune font:
În primele luni au fost făcute zeci de sesizări penale, valoarea prejudiciilor fiind de peste 120 de milioane de lei
Peste 580 de verificări au fost realizate în prima parte a anului de către angajaţii Direcţiei Generale a Inspecţiei Fiscale Iaşi. Au fost vizaţi contribuabili persoane juridice care au depaşit plafonul legal de 65.000 de euro şi nu au fost înregistrate ca platitoare de TVA, care utilizează forţa de muncă fără forme legale, care desfaşoară tranzacţii cu contribuabili inactivi, care înregistrează diferenţe la achiziţii intracomunitare, dar şi cele cu cifra de afaceri mare.
„În perioada ianuarie – aprilie 2017, organele de inspecţie fiscală au aplicat 12 amenzi contravenţionale în suma de 26.000 lei. Cu ocazia inspecţiilor fiscale efectuate în acest interval s-au constatat abateri de la prevederile legale referitoare la calcularea, înregistrarea şi virarea de către contribuabili a obligaţiilor la bugetul general consolidat al statului, fiind stabilite de către organele de inspecţie fiscală diferenţe constând în impozite, taxe şi contribuţii sociale de aproximativ 154,3 miloane de lei. În această perioadă au fost întocmite 24 decizii de instituire a măsurilor asiguratorii în valoare totală de 22 milioane de lei“, au transmis reprezentanţii Fiscului ieşean. Pe de altă parte, în primele patru luni au fost
înaintate sesizări penale pentru continuarea verificărilor şi stabilirea persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiune, încheindu-se 39 procese verbale de control. Valoarea totală a prejudiciului a fost de 120,5 milioane de lei pentru firme care s-au sustras de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale prin nedeclarare sau declarare fictivă, ori declararea inexacta cu privire la sediile principale sau secundare a persoanelor verificate sau nedeclararea TVA aferentă livrărilor de bunuri şi servicii şi a impozitului pe veniturile aferente.
68 de verificări la persoane fizice
„Societăţile pentru care au fost înaintate sesizări penale desfaşoară activitate în domenii precum intermedieri în comerţul cu diverse produse, comerţ cu ridicata nespecializat, comerţ cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice, comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor, lucrări de construcţii a cladirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, lucrări de instalaţii sanitare de încalzire şi aer condiţionat, comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii, dar şi întreţinere şi reparare autovehicole sau restaurante, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“, reiese din raportul Fiscului.
Şi persoanele fizice au fost vizate de controale, fiind făcute 68 de acţiuni din care 63 inspecţii parţiale. Sumele suplimentare atrase la bugetul general consolidat al statului fiind de aproximativ 1,3 milioane de lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau