Jucătorii de top din industria ieşeană
Dimensiune font:
Peste 400 de companii care au ca domeniu de activitate „Industrie“ au intrat în topul realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi * acestea au o cifră de afaceri totală de peste 5,2 miliarde de lei, iar în acest sector muncesc peste 18.000 de salariaţi * aici apar şi cele mai mari companii - Delphi Diesel Systems România SRL şi Antibiotice SA
Ziarul Evenimentul Regional al Moldovei continuă prezentarea principalilor actori din economia ieşeană, potrivit topului realizat de Camera de Comerţ şi Industrie pe baza activităţii pe 2015. După ce, ieri, aţi aflat ce firme fac performanţă în cercetare-dezvoltare şi IT, astăzi vă prezentăm cele mai bine plasate societăţi din Industrie.
Motoarele tehnologiei informaţiei şi dezvoltării la Iaşi
În acest top apar şi unele dintre cele mai mari firme din Iaşi, respectiv Delphi Diesel Systems Romania SRL şi Antibiotice Iaşi.
Delphi Diesel Systems Romania SRL, cu domeniu de activitate „fabricarea altor piese şi accesorii pentru autovehicule şi peste motoare de autovehicule“, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 1,8 miliarde de lei şi un profit net de 178 de milioane de lei, cu un număr mediu de salariaţi de 1.724. La capitolul „fabricarea produselor farmaceutice de bază“ apare Antibiotice SA. Compania a avut, în 2015, o cifră de afaceri de 331,7 milioane de lei şi un profit de peste 32 de milioane de lei. Firma apare şi în top 3 cei mai mari angajatori, iar anul trecut a avut 1.458 de salariaţi.
Bani din „fabricarea produselor din carne“
Astfel, singura mare companie care apare la capitolul „prelucrarea şi conservarea cărnii“ este Industrializarea Cărnii (Kosarom) SA, prezentă, de asemenea, în top 10 cele mai puternice firme din Iaşi. Cifra de afaceri înregistrată anul trecut a fost de 127,8 milioane de lei, iar profitul a fost de 1,6 milioane de lei, la un număr mediu de salariaţi de 457.
Topul oficial al celor mai puternice firme din Iaşi
La acelaşi capitol, dar la categoria „întreprinderi mijlocii“, pe primul loc de află Marcel SRL, cu o cifră de afaceri de 72,2 milioane se lei şi un profit de 5,9 milioane de lei. Pe locul secund este Ava Star SRL, care în 2015 a avut o cifră de afaceri de 92,7 milioane de lei şi un profit de 4,7 milioane de lei. Tot o „întreprindere mijlocie“, dar la capitolul „fabricarea produselor din carne (inclusiv carne din pasăre)“ apare M&R SRL, care anul trecut a avut afaceri de 19,4 milioane de lei şi un profit de aproape 700.000 de lei.
La capitolul „fabricarea pâinii şi a produselor de patiserie“ apare o singură întreprindere mare – Agropan Impex SRL. Compania cu peste 280 de salariaţi a avut o cifră de afaceri de 35,3 milioane de lei şi un profit de 2,5 milioane de lei. La acelaşi capitol, dar ca întreprinderi mijlocii sunt nominalizate societăţile: Compan SA, Ţac-Ţac SRL şi Gourmanderie SRL. Din fabricarea de mâncăruri preparate, PDP Food SRL a făcut anul trecut afaceri de 9,3 milioane de lei.
La „fabricarea altor produse alimentare“ apar companiile Rompak SRL, cu afaceri de 99,6 milioane de lei, Zeelandia SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 43,2 milioane de lei, iar Coseli SA a avut o cifră de afaceri de 13,2 milioane de lei.
Industria textilă din judeţ
Singura întreprindere mare care apare la capitolul „fabricarea de articole confecţionate din textile“ este Te-Rox Prod SRL, care anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 94,4 milioane de lei. Totodată, la capitolul „fabricarea altor articole de îmbrăcăminte“ sunt menţionate trei mari întreprinderi- Eurotex Company Srl, cu afaceri de 91,3 milioane de lei, în 2015, Eurotex Impex Srl - cu un business de 15,9 milioane de lei şi Confecţii Integrate Moldova Srl, care a avut o cifră de afaceri de 22,8 milioane de lei.
Compania ICPE Trafil SA a făcut peste 15 milioane de lei din „fabricarea hârtiei şi cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton“, în timp ce Mapa Rom Invest SRL a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei. Firma Chemical Company SA a realizat o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei din „fabricarea altor produse chimice anorganice“.
Din „fabricarea cărămizilor“, Brikston Construction Solutions SA a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 67,2 milioane de lei, având o medie de peste 200 de salariaţi. Pe de altă parte, Build Corp Prefabricate SRL a derulat un business de 29,9 milioane de lei, în 2015.
Motoarele tehnologiei informaţiei şi dezvoltării la Iaşi
Proinvest Group SRL a realizat din „producţia de profile obţinute la rece“ afaceri de peste 92,9 milioane de lei. Una dintre marile întreprinderi ale Iaşului, Fondal International SRL, care are ca domeniu de activitate „turnarea metalelor neferoase uşoare“, a realizat o cifră de afaceri de peste 64,2 milioane de lei. Firma a avut o medie de 315 salariaţi şi a raportat un profit net de 6,8 milioane de lei.
Societatea Greentek Lighting SRL a raportat pe anul trecut o cifră de afaceri de peste 29 de milioane de lei din „fabricarea de echipamente electrice de iluminat“.
Pe de altă parte, CNUD-EFCO România a realizat din „fabricarea cuptoarelor, furnalelor şi arzătoarelor“ o cifră de afaceri de 22,6 milioane de lei şi un profit net de 2,3 milioane de lei.
O altă întreprindere mare din Iaşi este OMCO România SRL, care are ca domeniu de activitate „fabricarea altor maşini şi utilaje de utilizare generală“. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 72,7 milioane de lei, având o medie de 383 salariaţi.
Două mari întreprinderi au ca domeniu de activitate „fabricarea altor piese şi accesorii pentru autovehicule şi peste motoare de autovehicule“ şi apar în topul CCI- Asam SA (afaceri de 45,3 milioane de lei) şi Tess Industrie SA (cifră de afaceri de 28,3 milioane de lei). O altă întreprindere mare, cu domeniu de activitate „fabricarea altor produse manufacturiere“, Sirom SRL a avut anul trecut o cifră de afaceri de 28,4 milioane de lei.
Moldova oferă oportunităţi în domeniul biotehnologiei
Din analiza datelor financiare a 17.646 de firme cu sediul în judeţul Iaşi care au depus bilanţ pentru anul 2015, a reieşit că 4.801 firme au îndeplinit criteriile de admitere în clasament, dintre care 2.485 s-au clasat pe locurile 1-10.
Clasamentul publicat cuprinde primele 10 locuri pe fiecare clasă de mărime (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari, întreprinderi foarte mari), corespunzătoare fiecărui obiect de activitate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau