Lista firmelor din Moldova care vor ajutoare de stat EXCLUSIV
Dimensiune font:
Ministerul Finanţelor Publice a făcut publică lista cu societăţile care au cerut sprijin financiar pentru stimularea creării de noi locuri de muncă * în Regiunea de Nord-Est au fost înaintate solicitări pentru 211 joburi * în următoarele 30 de zile solicitările vor fi evaluate la nivel central
22 de cereri au fost înregistrate de reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice pentru a beneficia de schema de ajutor de stat pentru stimularea creării de locuri de muncă. O parte dintre aceste societăţi au cerut bani pentru investiţii în cele şase judeţe ale Regiunii de Nord-Est. Practic, în baza solicitărilor s-ar putea crea 3.653 de locuri de muncă, repartizate pe cele opt regiuni ale ţării. La nivelul Regiunii de Nord-Est ar putea fi create 211 de joburi, respectiv 5,7% din locurile de muncă. Cele mai multe posturi vizează zona Bucureşti, 2000, iar pe locul secund este Regiunea de Sud-Vest – 682 de joburi.
„Evaluarea cererilor şi a documentaţiei necesare în prima etapă se realizează în maximum 30 de zile lucrătoare de la data încheierii sesiunii. La finalizarea evaluării, Ministerul Finanţelor Publice va publica lista întreprinderilor admise sau respinse după prima etapă“, au transmis oficialii instituţiei centrale.
Prima solicitare a fost înaintată de Bitdefender SRL, care a solicitat sprijin pentru crearea a 116 joburi. Ajutorul de stat solicitat, de 4,5 milioane de lei, vizează mai multe investiţii în judeţele Iaşi, Cluj, Sibiu, Alba şi Mureş. O treime dintre locurile de muncă ce vor fi create fac referire la lucrători defavorizaţi. Expert-Contab SRL (Suceava), care se ocupă de activităţi de contabilitate şi audit financiar, se mai află printre firmele care vor să realizeze investiţii în regiune. Firma a cerut un ajutor de 235.153 lei pentru 10 locuri de muncă nou-create. Totodată, OSF Global Service SRL vrea să înfiinţeze 27 de joburi în birourile din Iaşi şi Suceava, iar ajutorul ar ajunge la peste un milion de lei. Firma are ca domeniu de activitate, „editarea produselor software“, iar anul trecut a încheiat cu o cifră de afaceri de 33,7 milioane de lei, la o medie de 333 angajaţi.
Profit la una dintre cele mai longevive firme din Suceava
Caremil SRL a solicitat 2,8 milioane de lei pentru 92 de noi locuri de muncă în judeţele Iaşi şi Neamţ. Firma are ca domeniu de activitate „fabricarea articolelor de îmbrăcăminte“, iar în 2015 a avut o cifră de afaceri de peste 31 de milioane de lei, cu o medie de 344 de salariaţi. Totodată, KPMG Delvery Center SRL, care desfăşoară activitate de contabilitate şi audit financiar, vrea susţine pentru 50 de noi locuri de muncă, valoarea susţinerii este de 1,4 milioane de lei.
Cea mai mare solicitare a venit din partea Eco Salubiserv SRL din Ilfov. Ajutorul ar fi de 44,6 milioane de lei pentru 1.350 de noi joburi. Totodată, Deloitte Tehnologie SRL vrea să înfiinţeze, în Bucureşti, 650 de joburi cerând ajutor de 7,7 milioane de lei.
Sprijinul financiar este dat în baza hotărârii de Guvern nr.332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările şi completările ulterioare. „Cheltuielile eligibile sunt costurile salariale, cuprinzând salariul brut până la limita salariului mediu brut pe economie şi contribuţiile obligatorii ale angajatorului aferente, înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, ca urmare a creării a minimum 10 noi locuri de muncă, dintre care 3 pentru lucrători defavorizaţi“, au explicat reprezentanţii Ministerului Economiei.
Oficialii Ministerului Economiei au mai anunţat şi selecţia finală pentru susţinerea „investiţiilor cu impact major în economie“. „Din 36 de proiecte de investiţii au fost selectate 6 în valoare totală de 2,28 de miliarde de lei. Ajutorul de stat solicitat se ridică la 621,4 milioane de lei. Urmează ca, în maximum 45 de zile lucrătoare de la publicarea listei, să fie analizate cele 6 cereri de acord pentru finanţare şi anunţate rezultatele finale“, au anunţat oficialii Ministerului. Pirelli, Arctic, Clariant Products, Robert Bosch, Safe Med International şi Alu Menziken sunt cele şase companii care au fost selectate de Ministerul Finanţelor pentru a primi ajutoare de stat în valoare de 621 milioane de lei. Cel mai mare ajutor de stat, în valoare de 163 milioane de lei urmează să fie acordat companiei Arctic, care a anunţat că va folosi banii pentru construcţia unei noi fabrici de electrocasnice. Cererile totale de acord pentru proiectele depuse de cele 36 de companii arată o valoare a investiţiilor de 5,47 miliarde de lei. Ajutorul de stat total solicitat a fost de 1,98 miliarde de lei, în condiţiile în care bugetul total al sesiunii este de 638 de milioane de lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau