Mai puţini angajaţi la o importantă firmă din Neamţ
Dimensiune font:
Bilanţul de la Mecanica Ceahlău, pentru prima jumătate de an, arată o creştere cu aproape două milioane de lei a veniturilor * performanţa este de apreciat în contextul în care numărul angajaţilor s-a redus cu aproape 10%
Una din importantele societăţi de producţie din Moldova a încheiat prima jumătate a anului cu venituri în creştere. Astfel, Mecanica Ceahlău SA a raportat, la 30 iunie, venituri de peste 18,3 milioane de lei, în creştere de la 16,2 milioane de lei, în prima jumătate a anului trecut. Cele mai mari venituri au provenit din vânzarea de bunuri, respectiv 16,9 milione de lei.
„Cifra de afaceri a societăţii aferentă semestrului I 2016 este de 17.131.785 lei, din care 1.189.314 lei la export şi 15.942.471 lei la intern. În structură cifra de afaceri s-a realizat în principal prin vânzarea producţiei proprii în proporţie de 78%. Valoarea vânzărilor la export în semestrul I 2016 reprezintă 7% din cifra de afaceri“, au transmis reprezentanţii firmei în raportul către Bursa de Valori Bucureşti.
Potrivit aceluiaşi document, pe piaţa internă, firma a colaborat cu peste 50 de distribuitori din toată ţara, cei mai importanţi fiind localizaţi în zonele preponderent agricole.
Afaceri în picaj pentru o importantă firmă de lactate din Suceava
Pe de altă parte, cheltuielile realizate de companie în acelaşi interval au fost de 15,8 milioane de lei, de asemenea în creştere faţă de primele şase luni din 2015, când acestea s-au situa la puţin peste 14 milioane de lei. Astfel, rezultatul financiar al perioadei a fost de 2 milioane de lei. O treime dintre cheltuieli au fost realizate cu achiziţia de materii prime şi materiale consumabile. În structura cheltuielilor o mare parte le-a vizat pe cele cu salarii, contribuţii sociale şi alte beneficii, respectiv 3,2 milioane de lei. Faţă de prima jumătate a anului trecut, Mecanica Ceahlău a raportat şi un număr mediu de salariaţi mai mic faţă de perioada similară a anului trecut. Astfel, în primele şase luni din 2016 au fost înregistraţi 174 de salariaţi, în scădere de la 194, în 2015.
Beneficiarul unui proiect pe bani europeni
Acţionarul principal al companiei, cu o pondere de peste 60%, este SIF Moldova. Un alt acţionar semnificativ este un fond de investiţii din Insulele Cayman, care deţine un pachet de peste 27,3%, iar 8% dintre acţiuni sunt pe numele unor persoane fizice.
Firma a beneficiat de „modernizarea tehnologică a fabricaţiei de semănători“ printr-un proiect cu bani europeni depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
Rezultatele din primul semestru al lui 2016 vin după un an, 2015, în creştere. Astfel, anul trecut, compania din Piatra Neamţ a avut o cifră de afaceri de aproape 30 de milioane de lei. „Societatea deţine un segment important pe piaţa maşinilor şi echipamentelor agricole pentru Semănători plante prăşitoare şi Semănători plante păioase. Cota de piaţă pentru evaluată pentru aceste produse se situează în jur de 20% în ceea ce priveşte numărul de unităţi vândute“, se arată în raportul activităţii financiare pe anul trecut.
Practic, semănătorile constituie producţia de bază a societăţii cu pondere de 51%, urmate de combinatoare şi compactoare 11%, cultivatoarea şi freze 8%. Cele mai multe vânzări se realizează în campaniile agricole de primăvară şi toamnă, iar unii fermieri achiziţionează utilajele Mecanica Ceahlău apelând şi la sprijinul financiar european.
LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau