Majorare de capital la cea mai puternică firmă din imperiul Vuza
Dimensiune font:
Societatea Chimcomplex Borzeşti, Oneşti, care face parte din grupul controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a anunţat Depozitarul Central că şi-a majorat capitalul social * valoarea acţiunilor a ajuns în acest fel la peste 170,1 milioane de lei
Începutul săptămânii a venit cu o majorare importantă de capital la compania Chimcomplex Borzeşti, care face parte din grupul Servicii Comerciale Române (SCR) deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza. Potrivit unei informări transmise către Depozitarul Central, „capital social s-a majorat cu un număr de 5.738.095 acţiuni de valoare nominală 1,26 lei/acţiune, de la valoarea 162.877.590 lei (divizat în 129.267.929 acţiuni) la valoarea de 170.107.590 lei (divizat 135.006.024 acţiuni)“. Pachetul majoritar de acţiuni de la compania din Oneşti aparţine A2 Impex SRL Ploieşti, respectiv 84,5%, AAAS deţine 12,3% dintre acţiuni, iar alţi acţionari au cumulat peste 3% dintre acţiuni. Acţionarul majoritar al Chimcomplex Borzeşti este de asemenea membru în grupul SCR al lui Ştefan Vuza.
O companie de succes
Potrivit raportărilor financiare pe 2016, cifra de afaceri a firmei din Oneşti a depăşit 184 de milioane de lei, din care exportul a fost de 101 milioane de lei. Cele mai multe cheltuieli au fost cele cu materiile prime 58,5 milioane de lei şi cele cu personalul, peste 35,5 milioane de lei. Profitul net a ajuns la puţin peste 8 milioane de lei.
„Faţă de capacităţile de producţie a clorosodicelor pe plan european, care în prezent au depăşit 12.500 mii tone/an, capacităţile de producţie de la Chimcomplex SA Borzeşti reprezintă sub1%, cota de piaţă deţinută pe regiunea Europa de sud-est fiind semnificativă. Pe piaţa internă, societatea deţine cote de piaţă semnificative pentru produsele din gama de fabricaţie: clorosodice 60%, cloruri anorganice 75%, solvenţi 100%, alchilamine 90%“, se arată în raportul societăţii. În cursul anului trecut, pricipalele pieţe de desfacere au fost România 43%, Uniunea Europeană 30%, Orientul Mijlociu 23% şi alte regiuni 4%. „Anul 2016 se remarcă prin cele mai mari producţii în ultimii 7 ani la următoarele produse – hipoclorit de sodiu, clorură ferică, clorură de calciu“, se mai arată în analiza societăţii. Printre riscurile semnalate de reprezentanţii companiei, cel economic specifică: „orice recesiune economică afectează, în general, în mod negativ valoarea unei societăţi, astfel că, randamentul dintr-o investiţie într-o societate productivă depinde în mare măsură de condiţiile economice de pe piaţa internă şi internaţională, de volumul comenzilor primite şi de valoarea contractelor încheiate, precum şi de modificările preţurilor materiilor prime şi ale produselor finite“.
Noi învestiţii în 2017
Pentru acest an, compania din Oneşti a anunţat continuarea investiţiilor. „Valoarea totală a investiţiilor este de circa 41,3 milioane de euro din care prevăzute pentru 2017 de circa 17,3 milioane de lei şi vizează construirea/ amenajarea de instalaţii noi, extinderi de capacităţi, diversificarea gamei de produse, lucrări de protecţia mediului şi siguranţa produsului, reabilitări tehnologice şi dotări de utilaje şi echipamente achiziţii de active“, se detaliază în raportul societăţii.
CAMPANIE EVE
„MOLDOVA de 10“ - Un deceniu în jungla europeană
„MOLDOVA de 10“ Eşecul zonelor metropolitane
„MOLDOVA de 10“- Performanţa grupurilor de acţiune locală
„MOLDOVA de 10“ - Apariţia structurilor-pilon din economia regiunii
„MOLDOVA de 10“- Lecţiile Iaşului în 10 ani ca punct pe harta UE FOTO
„MOLDOVA de 10“- Realizările pe bani UE de la polul sărăciei
MOLDOVA de 10- „Aderarea la Uniunea Europeană ne obligă să fim mai buni“
MOLDOVA de 10- „ABC-ul civilizaţiei“ în Suceava din bani europeni
MOLDOVA de 10- „Aderarea la UE ne-a obligat să ne adaptăm la noi realităţi“
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau