Maşinile agricole fabricate în Moldova sunt la mare căutare
Dimensiune font:
Compania Mecanica Ceahlău a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri în creştere cu 25% * cea mai mare parte a veniturilor a venit din valorificarea echipamentelor agricole
Unul dintre cei mai importanţi producători de maşini agricole din ţară, Mecanica Ceahlău, a raportat pentru anul trecut o creştere însemnată a cifrei de afaceri, semn că există activitate în domeniul agricol. Astfel, compania cu sediul în judeţul Neamţ a avut anul trecut afaceri de 37,3 milioane de lei, în creştere cu 25% faţă de 2015, când afacerile au ajuns la 29,8 milioane de lei.
Anul trecut, veniturile totale au ajuns la 38 de milioane de lei, în timp ce cheltuielile companiei din Neamţ au însumat 35,5 milioane de lei. Profitul net situându-se la 2,1 milioane de lei, în uşoară scădere faţă de cel raportat în 2015. „În exerciţiul financiar 2016 Mecanica Ceahlău SA a înregistrat un profit operaţional în sumă de 3.431.569 lei, un rezultat financiar net negativ în sumă de 893.013 lei, rezultând un profit brut în suma de 2.538.555 lei, cu 286.000 lei mai mic faţă de rezultatul din situaţiile financiare preliminare din cauza înregistrării de provizioane pentru beneficii acordate salariaţilor, provizioane impuse de către auditor şi care vor fi reluate sub forma de venituri în anul 2017“, se arată în raportul companiei. În firmă au lucrat anul trecut 172 de salariaţi, 84 fiind angajaţi direct productivi.
Ce echipamente sunt la mare căutare
Potrivit aceluiaşi document, cea mai mare parte din cifra de afaceri, respectiv 75% a venit din vânzarea producţiei proprii. „Ponderea vânzărilor de produse în distribuţie tractoare Steyr, echipamente de erbicidat Projet, încărcătoare frontale Stoll în cifra de afaceri a societăţii este în 2016 de 23%. Începând cu 2016 Mecanica Ceahlău a încheiat două parteneriate unul cu Projet din grupul Bargam Italia pentru distribuirea maşinilor de erbicidat şi a autopropulsatelor şi unul cu Stoll Germania pentru distribuirea în România a încărcătoarelor frontale pentru tractoare“, reiese din documentul firmei.
Anul trecut, 93% din cifra de afaceri a fost realizată din solicitările de pe piaţa internă. „Piaţa de maşini şi echipamente agricole este un beneficiar important al alocării de fonduri europene nerambursabile, dar accesul la finanţare pentru mulţi dintre fermieri este neeligibil. În acest context, societatea a negociat parteneriate de finanţare cu bănci finanţatoare prin acoperirea unei cote părţi din dobânda în beneficiul clienţilor finali obţinându-se condiţii mult mai bune decât ale competitorilor noştri. Cu aceste noi oferte de «dobândă subvenţionată» de societate, în condiţiile neplăţii subvenţiilor către fermieri, s-a impulsionat mult procesul de vânzare“, au explicat oficialii companiei. Potrivit acestora, cea mai mare parte a producţie, respectiv 59% este reprezentată de semănători, urmată de utilaje pentru pregătirea solului.
Din datele firmei, utilajele sunt achiziţionate de fermieri care au suprafeţe între 50 şi 3.000 de hectare, care sunt organizaţi în aproximativ 30.000 de exploataţii agricole cu personalitate juridică şi peste 5.000 de persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau