Milioane de euro din exploatarea hotelurilor Bucovinei
Dimensiune font:
Societatea care administrează Complexul hotelier Bradul- Călimani din Vatra Dornei a încheiat anul trecut cu afaceri de peste 14,5 milioane de lei * câştigul net a depăşit jumătate de milion de lei în acelaşi interval
Societatea Dorna Turism din Vatra Dornei a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de aproape 14,5 milioane de lei. Potrivit raportului înaintat Bursei de Valori Bucureşti, Societatea care administrează Complexul hotelier Bradul- Călimani a înregistrat un profit net de peste 550.000 lei şi o cifră de afaceri de aproape 14,5 milioane de lei. Privit comparativ, faţă de 2015, cifra de afaceri a crescut cu aproape jumătate de milion de lei, de la 13,9 milioane de lei. Pe de altă parte, profitul net a scăzut faţă de 2015 cu aproape 110.000 lei. „Principalul beneficiar al produsului turistic balnear este Casa Naţională de Pensii Bucureşti, urmat fiind de agenţii de turism şi cluburi sportive. Societatea organizează evenimente de firmă, conferinţe, simpozioane, tabere şcolare, iar în perioada de iarnă este valorificat segmentul turism alpin“, explică oficialii societăţii. Astfel, veniturile de peste 16,1 milioane de lei au venit în proporţie de peste 41% din vânzarea de mărfuri, un procent de 30% au reprezentat veniturile din cazare, iar 12% cele din tratament.
Patrimoniul societăţii
Potrivit datelor financiare aferente anului trecut, societatea are 164 de salariaţi, dintre care patru directori. Salariile brute ale directorilor, aferente anului 2016, au însumat 596.924 lei. Anul trecut, plăţile totale către salariaţi au fost de peste 5,3 milioane de lei. Practic, o treime din cheltuieli au fost cele cu personalul. Cheltuielile către furnizori şi terţi au depăşit 7,2 milioane de lei.
Societatea Dorna Turism administrează hotelurile Călimani (1981) şi Bradul (1984), Baza de tratament Călimani (1978), dar şi alte câteva hale şi clădiri administrative, cu o valoare de inventar de peste 42 de milioane de lei. Principalul acţionar al firmei este Vezeteu Olimpia, cu un pachet de acţiuni de 49,99%, iar SIF Transilvania are un pachet de 32%, restul fiind „alţi acţionari“. Doi dintre directorii firmei, Alexandru Vezeteu şi Alexandra Vezeteu, directorul general şi cel comercial, sunt fraţi. Potrivit oficialilor companiei, „în vederea creşterii nivelului veniturilor în 2017, se vor lua măsuri de diversificare a serviciilor turistice şi obţinerea unui număr mai mare de bilete de tratament balnear“.
CAMPANIE EVE
„MOLDOVA de 10“ - Un deceniu în jungla europeană
„MOLDOVA de 10“ Eşecul zonelor metropolitane
„MOLDOVA de 10“- Performanţa grupurilor de acţiune locală
„MOLDOVA de 10“ - Apariţia structurilor-pilon din economia regiunii
„MOLDOVA de 10“- Lecţiile Iaşului în 10 ani ca punct pe harta UE FOTO
„MOLDOVA de 10“- Realizările pe bani UE de la polul sărăciei
MOLDOVA de 10- „Aderarea la Uniunea Europeană ne obligă să fim mai buni“
MOLDOVA de 10- „ABC-ul civilizaţiei“ în Suceava din bani europeni
MOLDOVA de 10- „Aderarea la UE ne-a obligat să ne adaptăm la noi realităţi“
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau