Mişcări spectaculoase în bugetele firmelor de IT&Outsourcing din Iaşi EXCLUSIV
Dimensiune font:
Cele mai mari firme care au închiriate birouri în capitala Moldovei au avut un an financiar pe creştere * în timp ce marile centre precum Amazon, Centric sau SCC Services Romania şi-au majorat afacerile chiar şi cu 57%, companiile mai mici, care oferă consultanţă, şi-au redus cifrele de afaceri chiar şi de patru ori, iar unele au înregistrat pierderi
Firmele de IT&Outsourcing din Iaşi au derulat anul trecut afaceri de zeci de milioane de euro. În afară de Xerox Business Services România SRL, care, pentru al doilea an consecutiv, ocupă primul loc în topul angajatorilor din Iaşi, despre care ziarul Evenimentul Regional al Moldovei a scris ieri pe larg, alte companii ce oferă servicii similare au încheiat 2016 cu creşteri spectaculoase.
Astfel, Amazon Development Center SRL, care are sediul social la Iaşi, a reuşit performanţa să treacă de pragul de 100 de milioane de lei, cifră de afaceri. Potrivit datelor înregistrate la Ministerul Finanţelor, compania a avut anul trecut afaceri de 107 milioane de lei, în creştere de la 68 de milioane de lei, cât s-a raportat în 2015. Dacă profitul a rămas relativ la fel 4,8 milioane de lei, anul trecut, faţă de 4,5 milioane de lei în 2015, numărul salariaţilor a crescut foarte puternic. Practic, în 2016 Amazon, care desfăşoară „activităţi de realizare a soft-ului la comandă“, a ajuns la 566 de salariaţi de la 371. Creşterea de 65% vine în contextul extinderii centrului de la Iaşi deschis în 2005. Sediu al Amazon din România găzduieşte, potrivit zf.ro, patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services şi Digital Imaging, toate fiind implicate în dezvoltarea soluţiilor tehnologice şi consolidarea operaţiunilor de pe site-ul companiei.
O altă creştere de 25% este la SCC Services Romania. Anul trecut, afacerile companiei care a deschis centre şi în alte judeţe din Moldova au ajuns la peste 71 de milioane de lei, în creştere de la 57 milioane de lei. Profitul a rămas constant undeva la 3 milioane de lei, în timă ce numărul salariaţilor a ajuns la 925, în creştere de la 808.
Profituri duble
Ness România SRL este o altă companie din Iaşi care şi-a majorat afacerile cu 45%. Cifra de afaceri a fost în 2016 de 55,6 milioane de lei, în creştere de la 38,1 milioane de lei. Profitul companiei este unul dintre cele mai mari depăşind 10 milioane de lei, iar în 2016 a ajuns la un număr mediu de salariaţi de 298. O altă companie care a avut anul trecut peste 200 de angajaţi, Centric IT Solutions Romania SRL, a încheiat 2016 cu afaceri de peste 38 de milioane de lei, în creştere de la 25,6 milioane de lei. Profitul acestei firme aproape s-a dublat de la 3,3 în 2015 la 6,4 milioane de lei, anul trecut.
Gemini Cad System SRL oferă servicii de „editare a altor produse software“, iar anul trecut a încheiat cu afaceri de peste 19 milioane de lei, un profit de 4,4 milioane de lei şi doar 69 de salariaţi. Cu acelaşi domeniu de activitate, TH Junior SRL a derulat anul trecut afaceri de peste 10 milioane de lei, a avut un profit de 2,7 milioane de lei realizat cu doar 43 de anagajaţi.
Prăbuşirea afacerilor firmelor de consultanţă
În analiza datelor financiare pentru firmele din IT&Outsourcing iese în evidenţă o scădere puternică a afacerilor firmelor care ofereau consultanţă în tehnologia informaţiei. Astfel, Greensoft SRL, care în 2015 a avut afaceri de 14,4 milioane de lei şi un profit 3,2 milioane de lei, a ajuns să aibă anul trecut o cifră de afaceri mai mică decât câştigul din urmă cu doi ani. Concret, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe, compania a avut o cifră de afaceri de doar 3,1 milioane de lei şi pierderi de aproape jumătate de milion de lei, numărul de salariaţi rămânând constant la 35. De asemenea, afacerile de la Mobility Games SRL au ajuns la anul trecut la 7,8 milioane de lei, în scădere masivă de la 17,9 milioane de lei.
Şi firma lui Bogdan Solcanu, Red Point Software Solutions SRL, şi-a redus de aproape patru ori cifra de afaceri ajungând la 5,7 milioane de lei, de la 19 milioane de lei, în 2015. De asemenea, compania Mobilis SRL cu „activităţi de telecomunicaţii prin satelit“ şi-a redus cifra de afaceri de la 11,7 milioane de lei la 5,6 milioane de lei, anul trecut. O reducere importtantă a business-ului a fost şi în portofoliul companiei la Focality SRL cu „activităţi de telecomunicaţii prin reţele de cablu“. Cifra de afaceri s-a redus de la 44 de milioane de lei, în 2015, la 34 de milioane de lei, iar profitul de la 3 milioane la puţin peste jumătate de milion de lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau