Moldovencele evită banii pentru dezvoltarea afacerilor
Dimensiune font:
Doar 10% din proiectele depuse prin programul multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor au fost înaintate de firme din Regiunea de Nord-Est * două cereri din Piatra Neamţ au primi punctaje foarte mari * astăzi, de la ora 10.00 va fi lansat un nou program guvernamental, cu finanţări de până la 250.000 de lei pentru fiecare beneficiar
În cele cinci zile în care puteau fi depuse cereri de finanţare pentru „Programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii“ au fost înaintate 49 de documentaţii. Dintre acestea, doar 4 sunt ale unor firme din Regiunea de Nord-Est. Zece cereri au obţinut punctaj maxim, iar printre ele este şi IM Vet Sure SRL din Piatra Neamţ.
Firma s-a angajat să creeze două locuri de muncă în dezvoltarea unei capacităţi de producţie în mediul rural. Tot din Neamţ este şi Vivid Vision SRL-D, care a depus un proiect în domeniul Cercetării-dezvoltării, Învăţământ şi Sănătate ce a fost evaluat cu 95 de puncte. În urma investiţiilor cu bani guvernamentali vor fi create 3 locuri de muncă în mediul rural. Câte un loc de muncă vor înfiinţa şi IM Cityid SRL-D din Iaşi şi Neacşu Mihaela – Expert contabil din Bacău, prin documentaţiile care vizează investiţii în domeniul turismului.
Împărţirea banilor europeni pentru marile oraşe
Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a anunţat că pe acest program finanţarea nerambursabilă este de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, dar nu poate depăşi 50.000 de lei pentru fiecare beneficiar. Banii pot fi folosiţi pentru achiziţia de echipamente, brevete şi mărci de produse, mobilier şi sisteme de protecţie, tehnică de calcul, realizarea unei pagini web, instalaţii de încălzire sau climatizare, dar şi procurarea de servicii de consultanţă. La nivel naţional cele mai multe cereri de finanţare au fost depuse de firme din Ardeal şi Bucureşti. Mai bine de un sfert dintre solicitante au înaintat cereri de finanţare din partea unor firme aflate la început organizate sub formă de SRL-D. Totodată, cele mai multe solicitări au venit pentru fonduri în producţie şi turism.
Start la banii pentru antreprenorii Moldovei
Antreprenorii din Moldova au de astăzi posibilitatea, timp de zece zile, să depună documentaţii pentru „Programul naţional multianual de microindustrializare“. „Pot beneficia de prevederile Programului societăţile care se încadrează în categoria întreprinderi mici şi mijlocii într-una din regiunile de dezvoltare: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru sau în categoria microîntreprinderilor, întreprinderilor mici sau întreprinderilor mijlocii în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, care îndeplinesc cumulativ, la data completării planului de afaceri online, criteriile de eligibilitate prevăzute de procedură“, au transmis reprezentanţii Oficiului
Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie Iaşi. Finanţarea pe acest program este de maxim 250.000 de lei pentru fiecare beneficiar, iar contribuţia proprie este de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.
LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau