Pâinea din Epoca de Aur, pe piaţă de luna aceasta
Dimensiune font:
Preţul produselor va fi mai ridicat decât media, întrucât acestea au fost catalogate drept „produse premium”.
Brutarii vor scoate pe piaţă în luna noiembrie primele şase produse alimentare realizate pe baza unor reţete consacrate mai vechi de 30 de ani, produse care vor fi atestate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. „Industria de morărit şi panificaţie vine în contrapartidă la produse tradiţionale, care sunt realizate pe plan local în cantităţi foarte mici. Noi putem să realizăm tot un fel de produse tradiţionale, pe baza unor reţete consacrate, mai vechi de 30 de ani. Toate unităţile noastre au astfel de reţete, dar am pornit deocamdată cu şase astfel de produse, respectiv pâinea albă, semialbă şi neagră cu cartofi, franzela Bucureşti, împletiţii suprapuşi şi pâinea de secară”, a declarat pentru Agerpres, la Indagra, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu.
Acesta a precizat că, după 1 noiembrie, vor apărea primele astfel de produse în magazine, dar la preţuri ceva mai mari pentru că sunt „produse premium”.
Normele privind schema de calitate naţională din industria alimentară au fost elaborate de Ministerul Agriculturii, toate acestea urmând să fie analizate şi discutate într-un seminar organizat la Indagra, în cadrul căruia va fi acordat şi primul atestat de „reţetă consacrată românească”. „Vineri am participat la Romexpo la un simpozion organizat de Ministerul Agriculturii în care se-au discutat şi problemele produselor alimentare realizate pe baza unor reţete mai vechi de 30 de ani. MADR a făcut o procedură bună în ideea de a avea acces orice agent economic din România care poate să producă pe baza unor reţete consacrate. Toate aceste produse trec prin filtrul ministerului, după care le avizează şi ulterior se dau certificate de atestare. Numai cine va respecta aceste reţete va putea să producă astfel de produse”, a adăugat Popescu.
În ceea ce priveşte proiectul privind vânzarea pâinii şi produselor de panificaţie numai în unităţi specializate, şeful ROMPAN a afirmat că documentul este la avizat în Ministerul Finanţelor Publice. „Ministrul şi-a dat verbal avizul, acum analizează implicaţiile şi sperăm să îi dăm drumul la 1 ianuarie 2015”, a mai spus Aurel Popescu.
În industria de morărit şi panificaţie lucrează 80.000 de salariaţi, mai mult de jumătate din toată industria alimentară, unde sunt 150.000 de salariaţi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau