Primele semne bune pentru Iaşitex
Dimensiune font:
Compania ieşeană a raportat profit pe primul semestru al acestui an. Suma se ridică la peste 200.000 de lei, în condiţiile în care în perioada similară a anului trecut Iaşitex înregistrase pierderi de peste un milion de lei.
După anul 2013 care, se pare, a purtat ghinion producătorului ieşean de textile, prima jumătate a acestui an aduce şi primele veşti bune. Un raport înaintat de compania Iaşitex către Bursa de Valori Bucureşti arată că societatea a înregistrat un profit de peste 200.000 de lei. Concret, veniturile din exploatare s-au ridicat la 20,6 milioane de lei, cheltuielile situându-se la 19,7 milioane de lei. „Din analiza contului de profit şi pierdere rezultă că SC Iaşitex SA a înregistrat la sfârşitul semestrului 1 din 2014 un profit de 219.311 lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când s-au înregistrat pierderi de 1.068.298 de lei”, se arată în raportul companiei ieşene.
2013, an cu ghinion
Anul trecut nu a fost unul bun pentru afacerile Iaşitex. După ce compania reuşise ca în anul anterior să obţină profit, 2013 s-a încheiat cu pierderi în valoare de nu mai puţin de 2,63 milioane de lei. Mai mult, la finalul anului trecut compania ieşeană figura cu datorii în sumă de 25,95 milioane de lei, din care 11,4 milioane au vechimea mai mică de un an de zile. De altfel, nici 2014 nu a început sub auspicii favorabile pentru compania ieşeană. Antreprenorul Ştefan Vuza şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Iaşitex SA, companie care face parte din grupul patronat de acesta, SCR Grup şi la conducerea căreia se afla de mai puţin de un an.
În prezent, principalii concurenţi la nivel naţional ai Iaşitex SA pe piaţa ţesăturilor cu destinaţia îmbrăcăminte de lucru şi de protecţie sunt SC Nova Textile Piteşti, Vastex Vaslui şi UT Timişoara dar şi un număr foarte mare de importatori de ţesături printre care se numără firme ca Tex Line Timişoara, Romaserv Bucureşti sau Textil Bucureşti.
Pe lângă aceşti importanţi concurenţi mai există o categorie aparte de producători, care, în pofida faptului că nu au producţia orientată în mod special spre ţesăturile de bumbac, au capacitatea tehnologică necesară producerii acestora, le-au produs în trecut, le deţin în stoc şi le mai produc în cazul comenzilor importante. În această categorie intră companii precum Firivigonia Timişoara şi Frottierex SA Bucureşti.
Iaşitex SA a realizat în anul 2013 o cifră de afaceri de 36,4 milioane de lei, reprezentând 82,9% din cifra planificată. Din totalul cifrei de afaceri realizate, suma de 31,4 milioane de lei este repezentată de livrările la export.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau