Profitul Antibiotice, cu o pătrime mai mare ca anul trecut
Dimensiune font:
Compania ieşeană a finalizat raportul pentru primele nouă luni de activitate din acest an. Veşti îmbucurătoare vin în ceea ce priveşte profitul, care a crescut cu aproape un sfert faţă de perioada similară a anului anterior. Compania are în continuare planuri importante de dezvoltare pe pieţele externe.
Unul dintre cei mai importanţi producători şi exportatori de medicamente din ţară, Antibiotice SA, şi-a crescut profitul cu 24% în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Un raport înaintat de compania ieşeană investitorilor şi Bursei de Valori Bucureşti arată că veniturile din vânzări au înregistrat valoarea de 217,1 milioane de lei, atingând acelaşi nivel cu cel al anului 2013, profitul brut al exerciţiului în primele nouă luni ale anului fiind, astfel, de 23,6 milioane de lei. „Preocuparea principală a societăţii în perioada ianuarie – septembrie 2014 a fost să asigure o creştere suplimentară a consumului de medicamente pe piaţa internă din farmacii şi spitale, respectiv la pacienţi, de la 220,8 milioane de lei în 2013 la 236 milioane de lei în 2014. Concomitent cu creşterea consumului de medicamente la pacienţi s-a urmărit şi realizarea profitului”, se arată în raportul companiei ieşene.
De altfel, la începutul lunii octombrie, compania Antibiotice a participat, pentru al doisprezecelea an consecutiv, la cel mai important eveniment mondial din industria farmaceutică, Chemical and Pharmaceutical Ingredients Worldwide (CphI Worldwide) care, anul acesta la Paris, a reunit peste 2.500 de expozanţi. Reprezentanţii producătorului de medicamente au identificat, cu această ocazie, o serie de parteneri din Africa de Sud, America Centrală şi de Sud, interesaţi în dezvoltarea de colaborări privind produsele societăţii ieşene. Astfel, s-au discutat strategiile de vânzări şi s-au demarat şapte noi proiecte de anvergură privind dezvoltarea formelor şi claselor terapeutice din portofoliul firmei. Toate aceste proiecte ar trebui să contribuie la creşterea cifrei de afaceri la export cu 30% în următorii 3-5 ani.
În urma procesului de înregistrare, pulberile sterile injectabile vor pătrunde pe noi pieţe de desfacere din America de Nord şi de Sud (Canada, Columbia), Europa (Marea Britanie, Ţările Baltice, Ucraina) şi Australia. „Finalizarea cu succes a înregistrărilor produselor injectabile va genera o producţie suplimentară pentru Antibiotice estimată la aproximativ 8 milioane de flacoane de peniciline injectabile”, a declarat Mihai Stoian, Director Dezvoltare Afaceri Antibiotice SA.
40 milioane de euro pentru cercetare şi dezvoltare
De altfel, societatea a anunţat anul acesta că va investi nu mai puţin de 10 milioane de euro într-o nouă secţie de supozitoare şi unguente pe platforma proprie din Valea Lupului. „Cea mai importantă investiţie ce va fi demarată în acest an este o nouă secţie de producţie pentru unguente şi supozitoare. Această investiţie s-a impus în contextul nevoii de extindere a capacităţii de producţie cât şi al diversificării gamei de prezentare pentru aceste forme farmaceutice”, a declarat Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi, citat de zf.ro. Investiţiile de la Iaşi sunt printre puţinele care se mai derulează în producţia de medicamente din ţară.
De asemenea, compania ieşeană şi-a propus ca în următorii ani să investească nu mai puţin de 40 de milioane de euro în dezvoltare şi retehnologizare.
Antibiotice SA cercetează în laboratoarele proprii peste 30 de produse care vor fi înregistrate în următorii 2 – 3 ani, cel puţin zece dintre acestea fiind destinate şi dezvoltării pieţei internaţionale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau