Se bate în cuie falimentul unei firme de turism din Neamţ
Dimensiune font:
Societatea Consiliului Judeţean, Neamţ Turism, şi-a cerut intrarea în faliment din cauza problemelor financiare pe care le întâmpina şi a lipsei de viziune * firma a fost special înfiinţată pentru a revitaliza staţiunea Neguleşti, dar planurile din 2009 nu au dat roade * cererile pentru înregistrarea creanţelor trebuie să fie depuse până la 1 aprilie 2016
Neamţ Turism, societatea la care acţionar majoritar era Consiliul Judeţean, a intrat în procedurile care premerg falimentul. După ce a acumulat datorii importante către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Neamţ, Administraţia Naţională a Apelor Române Bacău, comuna Piatra Şoimului, dar şi către foştii salariaţi, societatea şi-a cerut intrarea în faliment, la finele anului trecut. În urmă cu o lună, judecătorii Tribunalului Sindic Neamţ au stabilit mai multe măsuri printre care şi confirmarea administratorului judiciar provizoriu şi onorariul pentru acesta, respectiv 800 de lei pe lună.
„În temeiul art. 146 din Legea privind procedura insolvenţei: se fixează termen pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii la data de 01.04.2016; se fixează termen pentru întocmirea tabelului suplimentar la data de 29.04.2016; se fixează termen de 7 zile de la publicarea tabelului suplimentar în B.P.I., pentru depunerea contestaţiilor la tabelul suplimentar. Totodată, se fixează termen pentru soluţionarea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii la data de 11.05.2016 şi se fixează termen limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la data de 10.06.2016“, se arată în decizia instanţei, care a stabilit următorul termen de judecare a dosarului pentru 11 mai 2016. Judecătorii au mai dispus „sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare“.
Firmă celebră de IT intră în insolvenţă
Firma Neamţ Turism a fost înfiinţată în 2009 pentru a prelua Staţiunea Neguleşti de la Apa Serv, iar noua societate a primit ca domeniu de activitate - „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Consiliul Judeţean Neamţ a decis să înfiinţeze societatea pentru a putea administra restaurantul, spaţiile de cazare şi anexele, în timp ce baza de tratament rămânea în administrarea directă a legislativului nemţean. Acţionar majoritar al noii societăţi a devenit Consiliul Judeţean Neamţ, iar celălalt acţionar a fost comuna Piatra Şoimului.
Valoarea de inventar a mijloacelor fixe ce alcătuiau staţiunea era, în 2009, de peste 4,7 milioane de lei, iar staţiunea se afla în conservarea, deoarece după 1990 nu s-au mai găsit fonduri pentru modernizare. După preluarea la Consiliul Judeţean, au existat mai multe planuri de parteneriate public-private care să revitalizeze turistic zona, dar ideile au rămas doar pe hârtie. Singura realitate a fost că de la an la an, în registrele Fiscului au crescut datoriile. La finele lui 2014, veniturile firmei erau de 65.059 de lei, în timp ce cheltuielile totale depăşeau 216.000 lei. Totodată, datoriile înregistrate ajungeau la 362.061 lei, din care salariile restante reprezentau jumătate din sumă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau