Serviciile RCS&RDS, coşmarul ieşenilor. FARA FOTBAL IN URMATORII CINCI ANI LA RCS&RDS
Dimensiune font:
Furnizorul de servicii de internet, telefonie şi cablu se află constant în topul reclamaţiilor care ajung la Protecţia Consumatorilor Iaşi * lista neregulilor sesizate de beneficiarii serviciilor este lungă, printre deficienţele constatate numărându-se inclusiv majorarea abonamentului fără acordul consumatorului, facturarea incorectă sau facturarea de servicii care nu au fost prestate * neregulile au fost sancţionate cu amenzi totale de 6.000 de lei, de la începutul anului
Mai bine de 100 de ieşeni au trecut, de la începutul anului, pragul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, nemulţumiţi de serviciile prestate de unul dintre cei mai mari furnizori de cablu, internet şi telefonie.
Compania RCS&RDS conduce detaşat în topul providerilor de astfel de servicii de utilitate zilnică. Astfel, conform reprezentanţilor CJPC, din ianuarie şi până acum „împotriva RCS-RDS au fost înregistrate un număr de 107 reclamaţii şi au fost încheiate trei procese verbale de constatare contravenţie, dintre care două amenzi, în valoare totală de 6.000 lei şi un avertisment”, susţin oficialii Protecţiei Consumatorilor.
Lista problemelor constatate de beneficiarii contractelor cu furnizorul naţional este lungă şi diversificată. Printre aspectele cel mai des reclamate de către ieşeni se numără majorarea abonamentului fără acordul consumatorului, prestarea de servicii cu afectarea intereselor economice ale consumatorilor, programele existente în grila pentru care a fost semnat contractul nu sunt furnizate, facturarea incorectă, servicii de internet neconforme contractului, facturarea de servicii, cu toate că echipamentele nu au fost instalate, adresa de facturare diferită de cea menţionată în contract, întreruperi ale semnalului de internet sau comenzi online efectuate pentru diverse produse care, însă, nu au mai ajuns la destinatar.
Noi motive de nemulţumire
În plus, ieşenii au un nou motiv de nemulţumire, care cu siguranţă se va concretiza într-un val de noi reclamaţi la adresa RCS&RDS. Respectiva companie a decis scoaterea din grile a Look TV şi Transilvania Live, posturi TV care difuzează Liga 1, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul „must carry” şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor. Look TV şi Transilvania Live au informat anterior Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că vor percepe tarife pentru retransmisie de la operatorii de cablu începând cu 1 iulie 2014, decizia fiind luată de cele două televiziuni pe fondul difuzării de către acestea a meciurilor din Liga I. În acel moment, cele două societăţi au notificat CNA că au decis să renunţe la regimul „must carry” începând tot cu data de 1 iulie 2014.
Totuşi, într-un comunicat anterior, RCS&RDS a anunţat ca a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei.
Compania RCS&RDS a mai precizat la acel moment că nu a fost contactată de către Liga Profesionistă de Fotbal, de către reprezentanţii posturilor de televiziune Look TV şi Transilvania Live sau de către reprezentanţii firmei Intel Sky Broadcast si că nu a virat nicio sumă de bani, nu a semnat niciun contract şi nu se află în negocieri sau discuţii cu Liga Profesionistă de Fotbal, cu niciuna dintre televiziunile sau cu firma menţionată mai sus.
ANUNŢ ŞOC DE LA RDS FARA FOTBAL IN URMATORII CINCI ANI ? OARE CÂŢI VOR RENUNŢA LA ABONAMENT?
RCS&RDS, Orange TV şi AKTA au scos, din grilele lor Look TV şi Transilvania Live, care vor difuza Liga 1, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul "must carry" şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.
În acest moment, televiziunile Look Tv și Transilvania Live nu se mai recepţionează în grila de televiziune prin cablu a RCS-RDS. Look TV şi Transilvania Live au informat anterior Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că vor percepe tarife pentru retransmisie de la operatorii de cablu începând cu 1 iulie 2014, decizia fiind luată de cele două televiziuni pe fondul difuzării de către acestea a meciurilor din Liga I. In acel moment, cele două societăţi au notificat CNA că au decis să renunţe la regimul "must carry" începând tot cu data de 1 iulie 2014.
Totusi, intr-un comunicat anterior, RCS & RDS a anuntat a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei.
Compania RCS & RDS a mai precizat la acel moment că nu a fost contactată de către Liga Profesionistă de Fotbal, de către reprezentanţii posturilor de televiziune Look TV şi Transilvania Live sau de către reprezentanţii firmei Intel Sky Broadcast si că nu a virat nicio sumă de bani, nu a semnat niciun contract şi nu se află în negocieri sau discuţii cu Liga Profesionistă de Fotbal, cu niciuna dintre televiziunile sau cu firma mentionată mai sus.
Look Tv şi Transilvania Live au iesit şi din grilele Orange Tv şi Akta Digital. Posturile încă sunt în grila Nextgen ( o companie Romtelecom ) şi în grila Romtelecom DTH ( fostul Dolce TV).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau