Start la banii pentru antreprenorii Moldovei
Dimensiune font:
Programul multianual destinat susţinerii femeilor în afaceri va debuta săptămâna viitoare * tot pe 12 iulie se lansează şi Programul de dezvoltare şi modernizării a activităţilor de comercializare a produselor de piaţă
Antreprenorii din zona Moldovei vor putea accesa fondurile alocate prin două programe guvernamentale ce vor fi lansate marţi, 12 iulie. Un prim program vizează „dezvoltarea şi modernizarea activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă“. „Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie sprijinirea operatorilor economici, societăţi comerciale şi societăţi cooperative, prin facilitarea accesului la finanţare în scopul îmbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice ale operatorilor economici, urmărind adaptarea la cerinţele determinate de statul României de stat membru al Uniunii Europene, prin creşterea nivelului de competitivitate, crearea şi menţinerea locurilor de muncă, sporirea protecţiei consumatorilor şi securităţii alimentare“, au transmis reprezentanţii Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Iaşi.
Fermierii ieşeni, faţă în faţă cu marii retaileri
Beneficiarii eligibili primesc o alocaţie nerambursabilă de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor efectuate, exclusiv TVA. Pe acest program, valoarea maximă a sprijinului financiar nu poate depăşi 135.000 de lei. Banii pot fi folosiţi pentru achiziţia de tehnică de calcul, de aparatură, de brevete de invenţie sau mărci de produse, realizarea de site-uri, dar şi procurarea de software pentru comerţul online, necesare desfăşurării activităţii de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă.
Ponturi pentru dezvoltarea economică a Moldovei
Cel de-al doilea program vizează banii pentru femeile care doresc să deruleze afaceri. Pot beneficia de banii guvernamentali „microîntreprinderile, persoanele fizice autorizae care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau întreprinderile individuale care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate“. Finanţarea nerambursabilă este şi în acest caz de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, dar nu poate depăşi 50.000 de lei pentru fiecare beneficiar.
Banii pot fi folosiţi pentru achiziţia de echipamente, brevete şi mărci de produse, mobilier şi sisteme de protecţie, tehnică de calcul, realizarea unei pagini web, instalaţii de încălzire sau climatizare, dar şi procurarea de servicii de consultanţă. În ambele programe „solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac online pe site-ul www.aippimm.ro, începând cu data de 12.07.2016, ora 10.00“.
Termenul de depunere pentru banii destinaţi sprijinirii femeilor în afaceri este de 5 zile, iar cel pentru comercializarea produselor de piaţă este de 10 zile. Cu toate acestea, din experienţa anilor trecuţi, banii s-au epuizat mult mai repede. În evaluarea solicitărilor vor conta numărul de locuri de muncă nou create, activităţile pe care le creează prin accesarea programelor, dar şi data şi ora înscrierii.
LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau