Tipuri de proiecte acceptate pe bani europeni
Dimensiune font:
Potenţiali beneficiari ai Programului Operaţional Regional 2014-2020 au aflat despre tipurile de proiecte care pot primi susţinere financiară din fonduri comunitare * în Regiunea Nord-Est, aproximativ 30,7 milioane euro vor fi alocaţi pentru centrele de transfer tehnologic, iar peste 99 de milioane vor fi pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii
Oficiali ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est au prezentat oportunităţile de finanţare oferite prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Potrivit specialiştilor, POR 2014-2020 va continua să finanţeze investiţii din perioada 2007-2013: infrastructură socială, de sănătate şi educaţională, IMM-uri, drumuri judeţene şi turism în staţiuni, dar va finanţa şi noi categorii de proiecte faţă de programul precedent: reabilitarea termică a clădirilor publice, lucrări de cadastru şi centre de transfer tehnologic.
Cele mai puternice firme din judeţ
Practic, în Regiunea Nord-Est, aproximativ 30,7 milioane de euro vor fi alocaţi pentru centrele de transfer tehnologic, iar 99,2 milioane de euro - pentru a sprijini IMM să devină mai competitive. „Municipiile reşedinţă de judeţ vor avea o axa prioritară dedicata - AP 4 – Dezvoltare urbană, conturată în ideea fructificării Strategiilor integrate de dezvoltare urbană, cu o alocare financiara de 206 milioane de euro, urmând ca oraşele mici şi mijlocii să poată finanţa activităţi similare, prin Axele prioritare 3, 5 şi 10. În plus, vor fi finanţate investiţii în educaţia preşcolara (creşe şi grădiniţe) şi în cea universitară“, au explicat oficialii ADRNE.
O altă noutate a programului o reprezintă conceptul de Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii locale (CLLD), pentru care sunt alocate fonduri în valoare de 14,9 milioane de euro la nivel regional. CLLD vizează proiecte pentru comunităţile marginalizate: investiţii în infrastructura de sănătate, educaţie, servicii sociale, locuinţe sociale, activităţi de economie socială, amenajarea spaţiului urban degradat.
Căminul Universităţii „Petre Andrei“ s-a ieftinit
„Pentru următoarea perioadă, însă, aşteptăm de la colaboratorii noştri înţelegerea conceptelor de strategii integrate de dezvoltare şi competitivitate, pentru ca proiectele finanţate să aducă plus-valoare. Acest program va duce şi la îndeplinirea unui deziderat mai vechi, acela de a avea un spital regional modern, care va fi construit la Iaşi“, a declarat Vasile Asandei, directorul ADR Nord-Est, la o întâlnire cu potenţialii beneficiari ai POR 2014-2020 din Suceava.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau