Topul oficial al celor mai puternice firme din Iaşi
Dimensiune font:
Camera de Comerţ şi Industrie a publicat rezultatele evaluării performanţelor economice ale societăţilor ieşene * Topul Firmelor cuprinde o analiză a 17.646 de firme, cu sediul în judeţul Iaşi, care au depus bilanţ pentru anul 2015 * dintre acestea, 4.801 firme au îndeplinit criteriile de admitere în clasament, iar 2.485 s-au clasat pe primele zece locuri în clasamente realizate pe anumite nişe
Oficialii Camerei de Comerţ şi Industrie au finalizat analiza economică a societăţilor înregistrate în judeţul Iaşi. Clasamentul a avut la bază datele de bilanţ pentru anul 2015 depuse în termenul legal şi a urmărit 5 indicatori de performanţă: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat. Astfel, clasamentul a fost structurat pe 6 domenii de activitate:Cercetare-Dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură şi Pescuit; Construcţii; Servicii; Comerţ şi Turism.
EXCLUSIV Schimbare în topul celor mai mari angajatori privaţi din Iaşi
Clasamentul publicat cuprinde primele 10 locuri pe fiecare clasă de mărime - microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari, întreprinderi foarte mari, corespunzătoare fiecărui obiect de activitate. Din analiza datelor financiare a 17.646 de firme cu sediul în judeţul Iaşi, care au depus bilanţ pentru anul 2015, a reieşit că 4.801 firme au îndeplinit criteriile de admitere în clasament, dintre care 2.485 s-au clasat pe locurile 1-10. „Este o onoare pentru noi să realizăm acest clasament pentru că avem astfel posibilitatea să-i punem în lumină, în faţa comunităţii, şi să le conferim recunoaşterea publică ce se cuvine celor mai buni dintre noi. Cu atât mai mult cu cât ne referim la creatori de plus valoare, generatori de locuri de muncă, plătitori de taxe şi impozite prin care societatea îşi poate finanţa toate celelalte componente ale sale: educaţie, sănătate, cultură, sport”, a transmis Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. Practic, companiile care apar în acest clasament realizează 74% din cifra de afaceri şi deţin peste jumătate din salariaţii înregistraţi la nivelul judeţului Iaşi.
Cele mai importante firme
Oficialii instituţiei au realizat şi top 10 în funcţie de cifra de afaceri, de numărul de angajatori şi de exporturi. Astfel, cele mai puternice firme, în funcţie de cifra de afaceri, sunt: Delphi Diesel Systems Romania SRL – 1,8 miliarde de lei, Antibiotice – 331,7 milioane de lei, Arcelormittal Tubular Products Iaşi SA – 303,1 milioane de lei, Iasicon SA – 231,8 milioane de lei şi Media Rom Grup SRL – 223,7 milioane de lei. Afaceri de sub 200 de milioane de lei au avut Fidelis Energy SRL, Conex Distribution SA, Conest SA, Apavital SA şi Industrializarea Cărnii (Kosarom) SA.
În ceea ce priveşte numărul de salariaţi, ierarhia s-a modificat. Pe primul loc se află Xerox Business Serices România SRL- 1.945 salariaţi, Delphi Diesel Systems Romania SRL – 1.724, Antibiotice SA- 1.458, Apavital SA – 1.179. Sub 1.000 de angajaţi au fost la Iulius Management Center SRL, SCC Services Romania SRL, Te-Rox Prod SRL, Salubris SA, Iasicon SA şi Confecţii Integrate Moldova SRL.
Cei mai mari exportatori
La capitolul valoarea bunurilor exportate, cei mai importanţi zece exportatori din 2015 au fost Delphi Diesel Systems Romania SRL, Arcelormittal Tubular Products Iaşi SA, IG Watteeuw Romania SRL, Eurotex Company SRL, Te-Rox Prod SRL, Antibiotice SA, OMCO Romania SRL, Mira Export SRL, Motexco SRL şi CONEX Distribution SA.
Motoarele tehnologiei informaţiei şi dezvoltării la Iaşi
Dintre toate companiile care apar în clasamentul realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, cele mai multe au fost din municipiul Iaşi, respectiv 1.825, cu o cifră de afaceri de peste 9,9 miliarde de lei şi în jur de 42.631 de salariaţi. Cele 123 de firme din Paşcani au avut o cifră de afaceri de 832 de milioane de lei, cu 3.641 de angajaţi. Celelalte societăţi sunt în diverse alte localităţi din judeţ. „La prima vedere, criteriile de admitere în Top, pe care Camerele de Comerţ le-au impus în fiecare an, par destul de restrictive, prin numărul indicatorilor şi algoritmul de cuantificare a rezultatelor financiare. Însă, prin aceasta am urmărit să obţinem un clasament deopotrivă obiectiv, transparent şi corect al mediului de afaceri. Iar faptul că metodologia este asumată şi aplicată în mod unitar la nivel naţional, ne îndreptăţeşte să considerăm Topul Firmelor ca fiind un reper elocvent al performanţei economice”, a explicat Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.
Moldova oferă oportunităţi în domeniul biotehnologiei
Topul Firmelor realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau